LIHKG 箍牙集中討論區 13

1001 回覆
18 Like 2 Dislike
但聽講牙骨突就係靠mok牙將牙骨收後? 你洗唔洗打骨釘?
其實我係主動提出想mok牙,但個醫生話mok左驚咀會lup落去,但我依加真係突到仆街 唔知點算
12號去莫重偉到聽briefing 要畀8000試下拉落黎睇下整唔整到 好怕痛
係深圳私人診所,唉cool左7個月,牙仲係meh嘅
有冇港島區牙醫介紹 想consult 下隱適美
已經比曬了,將軍澳附近有無好牙醫介紹? consult下都好
我未啊 3月先箍 到時先會同醫生講點箍 我見有啲人拔牙或者再落骨釘係改善到7-8成
各位絲打有冇好嘅牙醫推介
港島旺角嫁呢? 安全起見都係問問香港牙醫
係政府箍係會不斷拖

利申: 跟政府箍牙箍左差唔多7年
宜家排既話都要幾年後 其實正常由細個換緊牙個陣已經要開始排
同埋如果係以公務員家屬箍既話 到19 20歲就會中止treatment 唔比繼續箍
黎緊洗牙想問埋有冇得申請cool
唔知要咩條件先得到佢轉介
箍咗一年 差牙罅未埋
依家先想落骨釘會唔會太遲
我預50k可以做哂
隱適美係唔係唔屬矯正科 只係普通科搵到個牙醫名
我係洗牙個時醫生主動同我講轉介去矯齒科
應該係棚牙太亂太多問題 醫生就會主動轉介

由轉介到第一次見箍牙醫生排咗一年左右
見完第一次醫生到傾好箍牙plan就要再多一年
因為唔想箍傳統、唔太鐘意個箍牙plan同埋要箍太耐 所以冇係政府到箍
而家出咗去箍隱適美

如果真係想箍 可以洗牙個時問下醫生
聽過同事講係成功轉介到去箍牙

祝你成功
Thx!!
因為唔算好亂 純粹想再齊d
你同事成經左之後係咪個個月都要請ma覆診架?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞