LIHKG 箍牙集中討論區 13

1001 回覆
18 Like 2 Dislike
我都係咁 不過再加下巴短 醫生都係話唔洗拔牙箍
牙本身唔齊 上側門牙內凹令門牙有D突,另外都有少少嘴突,去左搵專科箍,
醫生建議剝4隻牙,可以改善埋嘴突,唔剝牙就只係排番靚D牙,最後我擇左剝4隻牙.
月頭開始剝一邊上下2隻牙,過一星期再剝另一邊上下2隻牙
呢個星期二上左箍(只上左上排牙,而且最尾隻牙無上),但好似無咩感覺,又無話好軟/好無力,上完箍之後呢幾日一樣食到肉咬到野,算唔算正常?
會唔會醫生留力第一野箍箍得無咁緊?
both for me
正常
有冇隱適美專科牙醫介紹?港島最好thanks
佢嗰個X ray機好似係圍住個身轉一個圈,唔知係咪已經有埋側面
好緊張 下次問下
360轉我都係哩張

但有人又要影埋哩張
搞到我好緊張
唉 再睇多幾個
介唔介意分享下係邊間consult?
有好多consult一係唔包 x Ray 一係直頭無個部機要另外出去照........
Consult 活唔洗1000?
嘩真心貴
巴打好嚴重?
我都係咀突加overbite無mok牙
應該箍完點都仲會有啲突 因為我係牙骨突唔係牙突
下,你cool左幾耐?喺香港cool?我cool左半年個咀突到仆街
死喇,我好驚添,咀本身已經突,cool完仲突會好慘 巴打介唔介意講點解佢建議你唔mok牙?
我cool 緊隱適美,今日加左金屬粒同橡筋喺後排臼齒果個位,個金屬粒刮到條舌頭損晒,個牙套都修改到套到落金屬粒到,修改完個位又係刮到仆街,依家要咬住棉花先唔會刮到條舌頭 聽日想打比牙醫問可唔可以唔帶橡筋
要忍下
唔戴橡筋其實d牙唔會有變化
即係你比咁多錢箍都係哂氣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞