LIHKG 箍牙集中討論區 13

1001 回覆
18 Like 2 Dislike
Sorry 長文 想搵趙x波咨詢箍牙既可以睇下既
我上排牙好齊 但就嘴突 側面好醜
下排前面四隻少少亂因為兩側有橫生既智慧齒
追完po覺得都係骨哨想箍傳統落骨釘
去左長沙灣趙x波度咨詢下
因為佢有做骨釘又近我屋企
姑娘問我想改善乜野
我話想改善嘴突同埋牙骹咯咯聲
姑娘話箍牙同牙骹無關系改善唔到

醫生黎到就話我係骨哨
同埋都係話牙骹唔關箍牙事 話我牙骹退化
骨哨一係做手術,一係就箍完改善好少約2mm
箍完個嘴都係會突 因為牙骨唔會郁
我叫佢俾我睇類似既case箍完後效果
其實唔係我想要既
因為根本無改善過牙骨突問題
個case箍完仲好似我而家既側面

佢睇x光話要剝上排2隻智慧齒,
再磨少少d牙,唔可以再剝牙因為會太多位
下排就磨少少牙,無話要剝智慧齒
然後箍隱適美
我問佢我呢種骨哨都可以用隱適美?
佢話可以,只有隱適美先可以令d牙退後
仲話只得呢個方法
同埋牙骨無得郁既箍完都係嘴突
4萬8 箍2年半 剝上排智慧齒1500一隻
識人介紹-3000
其實我都未問完佢問題,
佢就報價,可能佢以為我好想箍隱適美
我仲問佢我想剝下面兩隻打橫生既智慧
因為食物成日藏係入面
佢話剝都可以 會介紹專科 5000一隻 好近神經線

跟住我問佢只係得呢個方法箍到咋?
傳統果種可唔可以箍到改善到?
佢又講多次只有隱適美可以令d牙退後
咁我問佢未有隱適美前骨哨只可以做手術改善?
跟住佢又話唔係,可以2粒落骨釘係上排箍
佢show俾我睇個case係倒及箍傳統加骨釘
改善非常大
我問佢我骨哨好嚴重?佢話唔係
跟住佢就話骨釘好痛架 有d人痛足成個月
如果要箍呢種傳統加骨釘就再加一萬
即係5萬8 唔計剝智慧齒
又話好多人上左鋼箍3日就痛到要佢拆返個箍
要佢拆箍再箍隱適美都係照收返呢個價
又話要箍呢種要每個月覆診 醫生手工多就貴d
箍隱適美只要三個月覆診一次
再不停強調箍傳統好痛架好痛架
然後佢就叫我考慮下就走了
無講過傳統箍加骨釘既方法同改善到幾多
個人感覺佢只係想做隱適美生意多d啦
而家煩惱緊搵邊個醫生再咨詢
樓上太長唔quote喇
但我覺得5萬8呢個價搵專科都得啦
佢話傳統好痛根本係想你做隱式美
箍牙點會唔痛
同埋而家d物料一定冇以前咁刮口
我自己箍左4個月傳統touchwood都未比粒粒𠝹過口
係有時鐵線太長懶得翻去比牙醫剪就會插損左
最有力嘅方法係傳統 之前去睇康x堂同我講隱適美最好 我唔信 跟住搵專科 牙醫分析傳統同隱適美 冇hard sell隱適美 佢話傳統最有力同快
近排有介指嘅右邊大牙遇冷熱會酸軟
我5萬4箍專科damon白色粒粒
下星期一上箍好緊張
其實我預左箍牙一定會痛
只要結果好就得
所以我聽完佢係咁講只有隱適美可以令牙退後
未問曬我想問既野就報價都唔想箍佢
問多佢兩問先話傳統加骨釘都得又話要加一萬
又話我骨哨唔嚴重但要專科價
我而家都想搵專科
不過咨詢都要排好耐上得箍黎又幾個月咁就1516
趙x波話介紹我去剝下面既智慧齒
我問佢點解要去專科剝?呢度唔剝得?
佢話咁箍牙都可以搵無牌箍,咁你又揀有牌既箍
因為有牌專業嘛~
跟住先話因為我果兩隻橫生智齒好近神經線所以要專科剝
其實佢直接答我近神經線要專科咪得
唔使將自己比喻做無牌既
可能生得比較蠢 覺得我係水魚
我追完po見多數巴絲打見完醫生好似你咁講
所以我都覺得佢都係想sell隱適美
我而家都要搵多幾個醫生問問
好想搞掂個突嘴 唔想俾人影相影到側面
好平喎
嗰陣有諗過damon
但鐵粒damon問親都好貴
我而家箍緊透明陶瓷粒平你4千
比我有骨性就用翻傳統
得隱式美可以令全排牙退後呢點其實我好有保留
唔覺d膠套有力令大牙退後
同埋上面見香港都開始有牙醫用carriere motion
得隱式美可以令全排牙退後呢點其實都唔成立
戴翻頭盔先 非牙醫 有錯勿屌
嘴突有咩可以改善
元朗鄧醫生
我智慧牙打橫生,不過佢話剝咗唔會幫助coor牙,有冇叫我打骨釘
Cool牙
佢話箍隱適美時會用一個儀器,佢show俾我睇
我唔知乜黎,話幫助推d牙向後既
我頭先google下carriere motion,應該唔係呢樣
佢張圖係一部機仔咁既野
我唔想用隱適美所以無留意,佢都無詳細講
話其他地方要另外俾5000,佢就包埋俾我咁
個人都係比較想用傳統方式
請問有間政府牙科免費箍牙?
似係加速器
用左可以快d換箍
原來有d咁既野
Google 下個樣幾似 可能係
絲打好了解
公務員or家屬先有
我用緊佢個服務
一蚊都唔洗比
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞