LIHKG 箍牙集中討論區 13

1001 回覆
18 Like 2 Dislike
有冇巴絲本身係朗豪坊搵陳x翰醫生cool隱適美?
個醫生離左職 又完全失左蹤
點算
本身箍牙有部分係為左減肥
箍左2個月塊面瘦左反而好開心
利申肥仔
箍左一個幾月
開始有牙套臉,但唔嚴重
暫時睇落似果D MODEL凌角分明咁
但如果再嚴重D,真係會考慮打透明質酸/自體脂肪漲返塊臉
有隻牙無左半忽,因為崩左,所以整走左。另外一邊就仲痴住牙肉,係咪由得佢就得 牙醫話唔建議做牙套,話好快就會甩
成排牙有一隻牙生得好核突所以想箍牙,想問大家知唔知如果透明牙套果種會唔會好難見效?
請問有無好嘅九龍/新界區牙醫介紹?(唔好太貴)
Many thanks
我都係
會照箍,本身棚牙太核突了
完全唔會露齒笑
X 2

本身包包面,但依家2個幾月已開始面凹
唔係勁明顯 但個個見到我都話我塊面瘦左(顴骨下面)

重點係我乜9都食到 大魚大肉 同以前一樣
据扒 雞脾 打邊爐 全部冇難度 係要剪細細舊麻煩d
所以一定唔關食嘢少左既事

開頭箍牙想瘦面
依家係瘦左,但唔係瘦下巴位
本身顴骨又高,瘦得唔好睇
反而想變返包包面
成件事好好笑,唔通箍完真係要醫美 /_\
我依家 chi 唔到雞脾呀
門牙完全冇力,要切細細舊用大牙咬
好彩上箍前一日 chi 左雞脾同粟米
我喺專科箍唔包剝牙洗牙
要出去搵返平時睇開果個醫生剝

如果你箍普通科可以搵返果個醫生剝都得
揀多次 都一定一定會照箍
但可能揀剝一邊再磨牙 唔剝咁多隻牙........

依家唯有向好方面諗
箍完就靚返架喇
過渡期黎架啫 (自我摧眠)
咁甩左係咪要再加錢 再補打返粒骨釘?
我都係箍左三個月左右呀
但臉形係比智障牙撐大 一剝左立即瘦左 之後可能啲牙郁緊又變番圓滑少少
法令紋同太陽穴凹真係極度有度
等箍完打算去醫美填法令紋同宇智波鼬淚溝
各位記得個嘴合唔埋唔好夾硬合埋佢
唔係會拉長人中
太長到時又要去洗錢切人中
係咪上箍前通常會照X光 ?
箍咗半年,覺得越來越伏 個陣consult好快, 連X光都冇照
一定會照架喎
每次覆診 牙醫都會開住張xray 同開頭用相機幫我影既正面側面相望下
到差唔多療程完又會再照多次xray
之前一直冇照過?
唔係化.....
但唔夾硬合埋好樣衰喎
一次都冇照過
專科定普通科?

箍牙都會照架喎,唔照點知d 牙骨點樣
無照點知你牙腳長短?
一陣本身已經太短
再箍咪甩晒D牙
我應該係,朗豪坊嗰邊啲admin好垃圾
箍damon啱啱上左橡根 好酸痛 完全咬唔到野
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞