『薪火post』BNO 續期資訊(27) 香港首本閃令令續領BNO天書上線啦

1001 回覆
27 Like 3 Dislike
慢慢周事件,應該會將續領BNO數目全面提升。
7日真係死得人多
好多人去8日
星期六去,星期六返
如果有HK咁揀唔揀香港好
我記得日本係咁計bno, bno=英國(香港)

GBN/BNO>>HK定UK好
瓦努阿圖人唔會易啲去澳紐,況且當地大把瓷國人
印完張form 要countersign
搵左廿個人都唔得
thanks巴打
變15日都死啦
去差唔多成個月的, 不在少數
Sorry,just return from YVR and still jetlag
only ask 3 qusetion
where will go
where to stay
when
then let me go
我就唔會填香港
首選British National (Overseas)
次選United Kingdom(有啲system無BNO揀的話)
不是日數長短問題,係護照審批制度問題,通過免簽證放咗啲危險人物入境,三個月如是,七日如是,一日如是,重點係各國會唔會對廁板人重新執行審批制度
佢地覺得hong kong=china
見到本嘢冇china個字會hang機
點計都唔會填香港
本野係British National oversea 無得簡oversea 未uk
Bno有事係搵英國領事館唔係係入境處

加上本野簽係英國簽,你移民去其他國家都可以持有bno,你填香港一陣比D唔係好識野關員見到就真係分分鐘捉你入房玩
BNO張相幼稚園影

夾硬 tick 自己張相 個樣recognisable 得唔得?搏唔洗副簽

定係都係求其 搵個非英藉人副簽好?
咁係咪真係要交番 中小學d 相
空郵掛號6/12去到英國,到今日仲係o係HWDC係咪正常
而家冇得你揀...你入齊資料佢會自動幫你揀
入境處不評論個別事件
十成十無睇doc 啦,係咪未被人屌過

講咗幾多次你張form 有countersign嗰part不等於你真係需要countersign, 無countersign嗰part 不等於你真係唔使countersign, 最後做你case嗰職員話事

仲有你本嘢03年或之前簽發嘅,連tick都無得你tick直接當first passport case處理,一定有countersign 嗰part

唔該睇doc
正確啲講,佢嗰個option的確係有得揀,前提係護照申請系統視佢個申請類別為renewal 嘅情況下。

如果已經被當first passport 咁就唔會畀呢條佢揀。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞