『薪火post』BNO 續期資訊(27) 香港首本閃令令續領BNO天書上線啦

1001 回覆
27 Like 3 Dislike
Thanks
星期一寄
副簽留空
唔該巴打 不過我已經搵到點解我由90日變到得返30日

If you satisfy any of the following conditions, you can travel to or transit through Korea without a visa. You will be able to stay for up to 30 days in Korea.

1) Frequent Visitors : You have entered Korea at least 4 times within the past 2 years, or 10 times in your total travel history. Also, you have never violated Korean laws or overstayed in Korea before.

Source: https://www.visa.go.kr
點解我8號話收到form,但到今日都未轉dispatched?
係咪代表有野漏左?但佢又無send email俾我,好心急呀
莫非你係慢慢周啲friend?
Wfc
飛機入境嘅話 佢地根本唔知你邊到嚟
加上英國唔係神根 就更加唔洗理
玩得開心啲
媽媽幫我收的
10次嗰個有冇得洗底

利申:一次泡菜都未去過
應該有 因為我咁耐以嚟去咗一定多過10次
以前用廁板入都已經過10次
近呢兩年換咗bno呢幾次先用返bno
所以我估佢淨係由我用bno開始計
睇返的確係2年內第4次開始就變咗1個月免簽
唔關事,你入得外國籍都可以申請退中國籍。
我見上面話副署次選係其他非專業職業嘅英藉人士
我個朋友係BC holder 但只係讀緊書嘅大學生(冇職業)
可唔可以副署?
學生哥點會識到專業人士呀
問下相熟professor啦,有機會好多都有
我都係全職學生
幫過個fd簽過都OK
Dispatch 左 但係 action 又show not available 咁姐係點
Dispatch 左 但係 action 又show not available 咁姐係點

當我無問
星期四晚dispatch,仲未收到通知
我今年9月去左釜山,入境獲得兩個入境印:一個90日既印(不過IO吸完之後即刻VOID左),再吸30日既印
係passport 到void?
有時會 吸錯印之後void返
屌,咁樣同冇左本passport冇分別
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞