『薪火post』BNO 續期資訊(27) 香港首本閃令令續領BNO天書上線啦

1001 回覆
27 Like 3 Dislike
過期/用滿/復失
前前後後有三本都講得通
講唔通嘅係佢同時有支那火車頭同特衰抽氣扇

一般嚟講做咗150個/專才之後要註銷支那國藉唔可以再攞火車頭
唯一解釋就係港共政府官方流出非法抽氣扇比支那公民從事非法活動
第一次入post 想問如果97前出世 老豆老母無幫我申請過 仲有冇機? 見有巴打過用未成年身分證 但都無埋 有冇咩方法?
無, 你都係扯吧啦 移民
段野係講佢11年內有咁多本passport

咁佢係華為cfo成日飛係合理既

不過都係唔好比佢出黎啦
咁都仲有其他問題
到底佢係支那人丫, 定係腥港人, 又或者係加拿大人?
btw 公海啲post 一地青蛙
幾十人唔知renew passport 會轉number
講到有幾多個number 就有幾多個身份咁

我要咁多身份都只係支那人同腥港人有撚用呀?
1:睇下兩老本Passport有冇加你名

2:睇下你宜家張身份證嘅"簽發日期" 下面有一行四位號字: (XX-YY) 呢個係你第一次拎身份證嘅月份同年份。
如果係(07-97)打後就一定冇BNO
但即使係(07-97)前都唔一定有BNO,可能你當時只係申請CI / 回港證。
(xx-95) 咁係咪可以試下申請?
加拿大公民,冇國籍
支那腥港複合身份
加拿大公民即係有楓葉卡但無入藉?
Lm
唔使試, 恭喜你
快啲去攞返屬於香港人嘅身份證明
係呀
咁嘅情況正常即係腥港人
但唔知佢啲支那身份註銷咗未呢
有錢咪試下
但即使係(07-97)前都唔一定有BNO,可能你當時只係申請其他證件(例如身份證明書 / 回港證)。
正常情況下有藍色廁板就要銷毀紅色廁板喎
所以想知佢個情況正唔正常
出世紙寫係唔係永久居民身份先
https://www.hk01.com/即時中國/268673/華為孟晚舟被捕-法庭曝光曾有多本護照-一度是加拿大永久居民

辯方律師馬丁(David Martin)告訴法官,孟晚舟有許多過期的護照,但她現在只有兩本有效護照:一本中國護照和一本香港特區護照。香港特區護照在她遭逮捕時,已由加拿大政府收走。她的中國護照正從中國寄來,也已準備交出。

又有火車頭又有抽氣扇
香港特區護照在她遭逮捕時,已由加拿大政府收走。她的中國護照正從中國寄來,也已準備交出。

鬼拍後尾枕
如果搞到加拿大要抽氣扇都要攞簽證先去到就好玩
一野燒著哂啲離地廢中
下個post名
由律師申報正常情況下唔可以共存既2本護照
係 咁加簽可唔可以搵返bno嘅屋企人?定一定要英國國籍?
個律師是否on9 定特登做佢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞