『薪火post』BNO 續期資訊(27) 香港首本閃令令續領BNO天書上線啦

1001 回覆
27 Like 3 Dislike
睇#1
咁我申請類別應該揀邊一個? 又唔係遺失又唔係續期
睇doc啦
Cd rom睇唔過眼
你可唔可以睇清楚份doc先再問 身份證大法個part
呢度啲巴打回你咁多次 都仲唔醒水 仲要keep住問
睇埋其他巴打既案例都仲未知要點做就唔好申請喇
比著以前啲巴打一黎就屌你老母啦
唔係話想學長毛式屌票
申請前睇下文乍大佬

其實人地份申請表寫得幾清楚下,基本上就算你唔睇巴絲打寫嘅doc,跟足HMPO份申請表填,寄齊supporting documents俾佢跟本唔難,除非你英文真係好屎。
【BNO】突發: 英國放寬限制,BNO 無須於英國居住也能參軍。
https://lih.kg/890794

BNO想轉BC既巴打
考慮下
我97年5月出世 但係身分證都係寫07-97, 係咪已經可以放棄
大佬
申請前睇文
https://www.bnohk.org/bno-hk-idcard/

若你當年的年齡確定未滿十一歲,請留意:首次登記身份證簽發日期一欄(以括號包住)。 如果該日期為以下情況,你是曾經擁有十一歲以下兒童身份證。你亦有很大機會(i.e 唔一定係)擁有 BN(O) 身份:

06-97或之前
09-97或之前(97年1月1日至97年6月30日出生者)
伸手黨入侵
如果係十年前, 我狗衝
有免費廣告嘛
以前冇教學doc都算
有doc都唔睇真係

btw 身份證大法係邊位巴打發現,後來睇返先發現我第一本BNO個issue date同身份證一樣
Sorry巴打 我有追舊登post, 但啱啱見到你呢句唔係好肯定係07-97或之後就冇定係07-97都有機會有, 因為我屋企冇舊bno, 我老母又唔肯定我有冇曾經有過 sorry好似伸左手 唔該哂你 我慢慢再查下
個巴打前1-2個post入過黎架
我地就係本閃令令續領天書
唔緊要

仲有一個線索就係你父母有冇BNO?如果有嘅可以睇下P.2(好似係)有冇加你個名落去。

good luck
想問吓証件相個到 係咪去証件相舖影佢就識
個啲面部29mm 個d
我個陣去樓下曬相鋪同佢講就ok
最緊要係個底色
唔該晒
*同佢講BNO就 OK
之前問過佢地 但係佢地連本bno去左邊都唔知 話咁多年前過左期可能掉左都唔出奇 而定成家都用緊特區 所以我咁唔肯定自己究竟有冇擁有過bno
同埋你知啦 佢地果輩都冇特別意慾想keep bno, 覺得有特區夠用就ok
下星期
去快圖美影完相
就寄過去試下

無副簽 見有人得 就試下

唔得就
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞