『薪火post』BNO 續期資訊(27) 香港首本閃令令續領BNO天書上線啦

1001 回覆
27 Like 3 Dislike
唔好咁心急啦
斷sam gor後又一次見證到HMPO D人做野幾咁那西
仲有身分證NO.
都已經公開咗啦,遮住都冇用
如果你是因名字包括在父/母/其他人的英國護照內而首次申請護照的或你被系統歸類為首次申請英國護照者
依點唔係好明,護照唔係一人一本?
即係本護照係自己獨立就可以唔洗理依點?

另外副簽一問,因為
(僅限英國以外地方) 你現擁有一本於1993年或之前簽發並由UKPA/ UKPS/ IPS/ HMPO紅色封面的英國護照,或你現擁有一本於2003年或之前簽發並由非UKPA/ UKPS/ IPS/ HMPO簽發的紅色封面英國護照
所以我係被系統歸類為首次申請護照人士?
如果身邊無bc/bno friend係咪已經可以收皮
早兩年就話副簽留空有機會照過骨,而家仲有冇呢支歌仔唱

btw試埋d次選先嘛
想問寄去英國收件人寫hmpo 全寫得唔得
申請完唔係有份doc?上面有埋地址照抄就得
你交完錢之後,佢有份passport application pdf有寫
今晚就破本bno處,去意粉
1. 父母本護照可以加子女個名喺備註到一齊用一本

2. 副簽要求自己睇Doc同page 1
May姐應該玩完
why?
問咗呀媽幾次係咪唔見咗BNO
(10年前用)
啱啱俾完錢搵完人副署
就話搵番BNO
咁既情況應該照當Adult Lost
定寫封信夾埋本BNO寄出去好
得再再再再再次選朋友 sad
可否先申請,要求副簽再補?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞