『薪火post』BNO 續期資訊(27) 香港首本閃令令續領BNO天書上線啦

1001 回覆
27 Like 3 Dislike
LM
都係睇彩數
祝你好運
各位快d續Bno去參軍換真BC
潛撚左一排, 我都分享下個經驗, 推下po

舊嗰本bno喺93年攞, 基本資料比齊, 冇副署, 但係我父母有舊bno, 所以我填埋佢地d舊bno資料落去, 10月頭申請, 兩個禮拜攞到
留名
你都叫cdrom
火車頭俾班支那人搞臭晒 孟晚舟
我而家用緊app睇

D圖睇到喎

你block 左 Imgur?
人地渣拿大
也願意交出兩本護照,包括中國護照,及被捕時遭到扣押的香港特區護照
第一次入依個post
大家多多指教
特區護照就過期,續BNO定特區好?
睇咗doc 唔好屌咁大力
一定係特區
平咁多
呢度實答你續 bno 架喎
你想續特衰可以上一頁架啦
我真係唔知,佢個網頁到依架都無講成功派件。
我琴日log in check下,先知原來收到了。
我都預左應該新年前先收到,不過ff下都好既
又指孟晚舟至少曾持有7本中國或香港護照(4本中國3本香港)

假護照?
似3本都係入境處發出
18. 點知自己細個有無申請過
畀錢申請一次就知

可以加埋使用身份證大法
唔該晒咁多位巴打,我今日已經收到新BNO,不過舊BNO同其他文件就未有消息

大約講吓我成個流程俾大家參考:
99年過期,小朋友轉大人
Declaration Form有counter sign,搵咗澳洲護照持有人幫我副簽
舊BNO,稅單(地址證明),身分證底面彩色影印,特區護照全本彩色影印
出世紙彩色影印,兩張相(其中一張背面有副簽人嘅簽名詳情請按Declaration From指示)

11月26收工時間親身到DHL寄
按照原定目標時間11月28寄到英國並簽收
12月5號轉Dispatched
今日12月8號收到新BNO
兩星期內完成

想問吓我係唔係遲啲會收返剪角舊證明其他正本文件?
因為我冇收到其他DHL code暫時得本新證
btw多謝整doc同開post嘅巴打
聖誕郵件繁忙期小心等得耐
隔離post見到:

https://lihkg.com/thread/932780

乜可以同時有幾本特區護照咩
(聽聞德國護照係得)
分兩次寄俾你
第一次:新Passport
第二次:舊Passport (剪角) + Supporting docs
特衰玩完了
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞