『薪火post』BNO 續期資訊(27) 香港首本閃令令續領BNO天書上線啦

1001 回覆
27 Like 3 Dislike
少年,你太天真了。 到了今天你仲相信護照制度? 上頭叫你啤十本出嚟,做細嘅唔通唔做呀? 唔怪之得廁板做唔到緊急護照啦,原來要留quota俾特工。

咪講笑,廁板都唔係第一鑊攪搗加拿大,十幾廿年前賴昌星已經出事,依家慢慢週單嘢,要揸廁板去加拿大就爽手
好想睇CNO冇得去日韓歐熱門地點
有跟開加拿大新聞略知一二。 以往加拿大俾唔少加勒比海英聯邦小國免簽,好似Antigua Barbuda, St. Kitts and Nevis, St. Vincent and Grenadines,本來一直都無事,係近年呢啲國家賣身賣護照,其中唔少金主嚟自中東、瓷國、俄國,之前瓷國有個肖建華有安提瓜護照,加拿大睇見唔對路,隔咗無耐全部封晒。
等班撚屌話特衰好用阿嗱
慢慢去申請visa la
1號寄咗speed post續證,希望快啲收到啦
留名
老竇當年自己冇拎 都幫我申請
香港個信用咭用到20年都好撚勁
仲有啲難度嘅
日本真係有大多香港遊客(要不是)
跟足#1 嚟做搞左成個月終於搞掂到手
Place of birth 點先可以變做KOWLOON
九龍獨立
姐係同移民瓦努阿圖,駁腳去澳洲/紐西蘭
感覺要玩壞了
你應該咁諗:
淨係搞咗一個月就搞掂到手
屌你老母臭閪
睇doc啦
買過咁多間
得CX同NH係有得揀BNO
有BNO/GBN揀 BNO/GBN
無就直接揀英國
火車頭由90變到30/15日
BNO不變都過癮
特衰變7日都死好多人
https://hk.news.appledaily.com/china/realtime/article/20181209/59009795

蘋果》記者發現,根據法庭文件指出,孟晚舟持第二本特區護照(KJ040XXX2)從香港過境加拿大溫哥華,前往墨西哥,目前該護照被加國法庭扣留作為證物。港大法律學院首席講師張達明昨日在社交網站指,從美國司法部文件得悉,孟是用第二本護照(KJ040XXX2)入境加拿大,而並非用最新簽發的第三本護照(KJ047XXX8),這表示她在未註銷第二本護照情況下,獲簽發第三本護照。
而美國海關及邊境保衞局的旅遊出入境紀錄顯示,孟晚舟的3本特區護照KJ020XXX3、KJ040XXX2、KJ047XXX8,均同樣顯示於2014年6月14日至2017年3月2日間、共33次美國出入境紀錄,紀錄完全一樣,而主要停留地點為紐約、波士頓、洛杉磯、西雅圖、佛羅里達州卡納維拉爾港(PCF Port Canaveral, FL)及溫哥華,而法庭文件則指,孟與前夫所生的16歲兒子目前正在波士頓求學,現任丈夫和10歲女兒則居住於溫哥華,而她自2017年3月2日開始,就避開前赴美國,但紀錄沒有顯示她在哪裏離境,而當時華為正接受美國當局調查。

間諜100%
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞