『薪火post』BNO 續期資訊(27) 香港首本閃令令續領BNO天書上線啦

1001 回覆
27 Like 3 Dislike
咁細個就講呢D大話
我想問ls01 date of loss可以點填 thanks in advanced

唔知做咩你個回覆我覺得好攪笑
可以一齊寄但入便一定要分開返

因為好可能係唔同OFFICER 接手你同你細佬CASE
慈禧式口交
只會招致八國聯軍
慈禧太后向萬國宣戰

一百年後又再上演
巴打同我諗同一樣野
https://hk.news.appledaily.com/china/realtime/article/20181211/59019139

【華為危機】中國報復!加拿大前外交官被拘留 國際組織促放人

玩到咁大?
隔離post過黎,問問大家意見:
啱啱知道老母以前有過BNO,老豆應該都有
但佢地冇入我落included child

Ok咁我想試下身份證大法

94香港出世,出世紙有皇冠,有established
父母都係永久居民
肯肯定有拎過有樣同冇樣兒童身份證
問題係搵唔到正副本,現時身份證首次簽發係09-97

我淨係搵到好多醫療證明:阿媽胎檢卡、我自己針卡

我可以點樣apply
下次叫佢show 本嘢
你94件出世首次身份證應該要係07-97前
依個好可憐
94出世父母都有竟然唔幫子女拎
快啲斷交
究竟點解會咁架
跌張副本出黎都得掛
愛莫能助
即係你第一本passport係97年9月先拎
94年出世 最遲申請BNO嘅期限係06-97或之前

可能有父母想子女可以將來鼓起胸膛自稱「中國人」,唔用鬼佬護照
第一次入post 想問如果97前出世 老豆老母無幫我申請過 仲有冇機? 見有巴打過用未成年身分證 但都無埋 有冇咩方法?
1:睇下兩老本Passport有冇加你名

2:睇下你宜家張身份證嘅"簽發日期" 下面有一行四位號字: (XX-YY) 呢個係你第一次拎身份證嘅月份同年份。
如果係(07-97)打後就一定冇BNO
但即使係(07-97)前都唔一定有BNO,可能你當時只係申請CI / 回港證。

問一問各位巴打
我身份證係寫(09-97)
但係我見過我本bno 本野仲係我屋企姐係點
你父母當年唔想煩排隊同你搞
要怪就怪你父母懶
你已經有仲需要用身份證大法㗎咩?
第一次入post 想問如果97前出世 老豆老母無幫我申請過 仲有冇機? 見有巴打過用未成年身分證 但都無埋 有冇咩方法?
1:睇下兩老本Passport有冇加你名

2:睇下你宜家張身份證嘅"簽發日期" 下面有一行四位號字: (XX-YY) 呢個係你第一次拎身份證嘅月份同年份。
如果係(07-97)打後就一定冇BNO
但即使係(07-97)前都唔一定有BNO,可能你當時只係申請CI / 回港證。

問一問各位巴打
我身份證係寫(09-97)
但係我見過我本bno 本野仲係我屋企姐係點
你已經有仲需要用身份證大法㗎咩?

因為我見上面巴打話 係(07-97)打後就一定冇BNO 所以我就有啲奇怪
你幾時出世
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞