【勿助長代購勿提L’Oréal group/第一頁有懶人包】化妝品護膚品討論#98

1001 回覆
14 Like 2 Dislike
佢一出個陣有買
陣味超甜 好似搽左好大陣糖係嘴咁
係vanilla味 如果我無記錯
之後實在太黏
比我想像中再黏啲
加上陣味嘅關係
第一日就打左入冷宮
除非中意甜味 又好想要超glossy效果
否則都係 不了
Hiddie呢啲化妝咁叻,用咩都好似好靚
我都係當暗瘡膏用同埋去印 屋企長期有10+枝看門口
我都係
唔係你講起我都唔記得自己買左
我到咗香港2日都未送
用緊salonia 不過不失
不過最好梗係all in直上GHD
比利時郵政係courier黎,佢所有國際件都要經比利時再寄出去
唔係, 係礦物粉, 都唔做乜搞成咁...
離題一問 有冇絲打有用foreo洗面
究竟值唔值得買 塊臉好多暗粒
agger
雖然我係買捲髮
但ghd我係勁鐘意個效果
用muslin cloth仲實際
朝早講完唔可以再買野
行過mac又跌錢
唔知係咪諗起自己一個人冇朋友係身邊過聖誕
見到holiday collection就買左
用化妝品安慰自己聖誕一個毒撚過既孤獨

上年冇買到Patrick powder
雖然今年貴左好多(by Mel)
不過都係買左
橫掂啲碎粉都已經多到溝水飲都用唔晒
唔爭在買多盒
仲有粒眼影係我覺得可以媲美stila liquid shadow既閃又易用啲
成功滅火
唔該哂
Workbitch絲, 我上個月tg同你傾過計果位絲打呀

我都冇諗過原來咁都叫爛面了 其實我一直肌斷食, 淨係洗面, 連防曬都冇查, 髪油都冇用
呢1年幾感覺係膚質突然變差左好多, 出多左油谷粉刺同暗粒,
亦都因為咁呢2-3個月左右開始用陳皮既保濕gel打底, 再用etude house局部遮瑕同全面alima pure化妝遮下
之前有排用過抗痘精華會爆d細粒既無膿紅瘡, 唔知係敏感定socall爆發期, 所以冇再用

我都係第1次面頰爆毒瘡爆成咁, 食a酸好似真係太傷身,
好怕爆發, 同埋本身個人其實係乾到夏天都小腿龜裂, 會怕乾到痴線,
我以為係爛到好似jacqueline果種先要食a酸
上網search係塊布
邊到會有得買
我想問有冇絲打係雙十一個排買咗Sf同cp仲未到 等到頸都長
我都係9月左右開始爛面頰
以前係得額頭有暗粒 兩邊面頰好靚
但係無端端開始爆大粒石頭瘡 又好多暗粒
用過好多藥膏呀護膚品呀全部冇用

我好想睇醫生 但係好似個個醫生都叫人食A酸
但係A酸其中一個副作用有關抑鬱/心情
我本身已經有抑鬱傾向 再食A酸再望住自己爛臉真係會跳樓⋯
究竟應該點做
早啲食唔洗食咁耐ma,但好似有抑鬱傾向唔食得喎⋯⋯
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞