【勿助長代購勿提L’Oréal group/第一頁有懶人包】化妝品護膚品討論#98

1001 回覆
14 Like 2 Dislike
Abh 唔知算唔算抗油 但中性肌內雙有油表示冇問題
Ud 就... 可以去隔離po 傾呀
Loreal group 太奶共呢度唔講
我有4粒都乾左,不過唔太鍾意d色,好耐都冇用
加左2滴haba 油落去試吓可唔可以整返好先
SSS放到一年以上當贏
好燒

好長唔quote
咁多 by terry 使左幾錢
真係要扭緊啲
我乾左有啲都可以用掃用下
真係唔要 我就拆左佢 拎個盒裝野
我有幾粒放左就快3年都仲未乾 (乾過一開頭少少
但又有幾粒放左一年就乾哂
matte sss 普遍都易乾過metallic 但我覺得satin finish先最易乾
我自問都算係個接受能力頗高嘅人⋯⋯
但係abh用咗成年之後我真係開始嫌棄 本來諗住project pan佢 但係真係飛粉飛得太嚴重
唔講飛粉問題 其實都幾好用
soft glam啲色作為一個everyday palette係無得輸
同埋真係好防水 我去船p用佢化妝都無甩

但係真係飛粉到⋯⋯
慎入
我應該會叫我個friend幫我收然後幫我拎返香港 太心急想玩
我都拆開過
諗唔到咁易拆又咁多吉位係下面
可唔可以整細粒d

土地問題
Soft glam 望落仲飛過我盒第一版嘅subculture

我都覺得配方係有唔同
但冇咁好心機研究 買左就是但用
想問下有冇用過fresh 既cream mask?
邊隻好用?想要保濕
我都係咁話
一次話買哂感覺好傷
同埋得一塊面買左都用唔切

雖然係咁對by terry嘅底妝好有興趣J下人地果d都好
mufe step 1 黑色mattify嗰枝
勁控油
唔係油田sofina應該都夠哂
可能我用得耐都關事啩 總之依家真係好核突
我已經唔係好想見到佢
第一版/水嘅subculture已經飛粉到畀人屌到飛起
之後出嘅盤仲夠膽咁飛法
Abh愈來愈唔抵幫
飛到如果一粒matte色隔離係shimmer色嘅話matte嗰粒都會變埋shimmer
咁多盒之中應該係subculture最飛粉
所以我唔建議新手去買
但我又好鐘意黃黃綠綠色
Matte個啲乾到成粒甩左出黎 之後都無再買過sss
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞