【勿助長代購勿提L’Oréal group/第一頁有懶人包】化妝品護膚品討論#98

1001 回覆
14 Like 2 Dislike
前幾日係hktv 買左三支唇膏
$488任選三支
品質okay! 無水珠個d
大家可以去馬!
唔知大家有冇用過nars嘅large than life long-wear eyeliner
之前send咗msg俾我話有生日禮物,個ba話原本係唇膏但冇晒就俾咗枝眼線筆我
我覺得好好用 又易畫,又夠黑,又上色,唔會畫到標晒眼水,重點係唔會溶(但我本身就唔係油眼)
用完去買枝full size
同埋已經好多冇晒貨
忍唔住係咁track PMG去到邊
買咁耐野真係好似未用過DHL收貨
今朝已經到左香港
+1
收到要即刻化
求其執左支Nars Natalie不過拎上手又覺得太鮮色
希望夏天會覺得順眼d
有冇絲打想夾
不過岩岩睇真係好多都冇貨
上個post好似見到有絲打問有無人夾pmg運費
好似話淨係想買枝唇膏
因為我都淨係睇中一盒mini palette 所以想搵翻個位絲打睇下仲夾唔夾/有無其他絲都係淨係睇中少少想一齊夾
有無絲想要A區差一個
tg https://t.me/yanyancha
我唧左好多年
所以慣左
浮左出黎唔清唔舒服
用過最勁其實係snowfox個paper mask
冬天會勁凍
gel mask有隻美容院一包包 唧唧jelly嗰種包裝唔記得咩牌子話乜瑞士黎既
純粹之前啊媽入左一太盒,其實唔算好好用
唧粉刺之前用dmc就一定架啦
尋日終於用左by terry 既粉底液 買左有掃果隻 盲買左2號色 好岩自己膚色 真係0妝感同好貼 covering相對差d 其實唔知好定唔好 因為本身買黎for朝早極速上妝 但呢枝我要上埋遮瑕 同埋呢枝原來得19.5ml 感覺好少咁
同埋個碎粉真係好正 d粉細到煙咁 同埋唔乾 好鐘意
多謝絲打既推介
今日用咗 guerlain parure gold foundation, 戴著口罩焗著6個鐘,個妝都無溶無花 仲靚過啱啱完妝嗰陣 而家先知咩叫貴婦妝感
星期五落單pmg,今日收到email話出貨,但dhl個no. 打上去check成日都無result,唔知咩事
未pack up d 貨 .btw .我仲未有email
唔好意思想插個嘴,
想問邊度針清手勢好?淨係識最出名果間vinxx
如果自己唧粉刺有咩要注意?
有冇好用既Gel mask可以唧完粉刺, 同平時一般保濕用?

https://www.youtube.com/watch?v=dq6sn6T_wL8
我睇呢個youtuber講之後,
覺得自己可能同佢一樣皮膚太污漕同水油唔平衡,
平時自己好少做清潔, 可能因為咁塊面咁多暗粒粉刺,
用酸會太刺激, 用泥太乾同唔覺得有效
好耐之前用過dmc, 但用左幾次又冇用, 考慮黎緊回購試下,
俾你地燒到落單買左PMG mothership palette
好期待呀 但其實我真係有太多palette
好多用三幾次又冇乜點用
我會厚揸dmc 再等1個鐘 好多黑頭清走
呢排朝早凍到唔想起身化妝
但係又好想玩下啲新化妝品
人類史上最大矛盾
呢枝又好多絲打推 但我又鐘意matte妝感 又想試下givenchy 好糾結
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞