【勿助長代購勿提L’Oréal group/第一頁有懶人包】化妝品護膚品討論#98

1001 回覆
14 Like 2 Dislike
係一針完就爛面,定過左幾日先爆發?
你好白???
正常膚色都唔會買唔到掛我諗
點解唔襯早排Sephora 20% 買
偏白 鬼咁樣樣嘅白
有時都搵唔到啱色號 慣了
仲以為呢d西人品牌色號會有白d
因為我係好白仲要偏少少粉
最match既顏色係hourglass既alabaster
就算Dior 最淺個d都偏暗
Guerlain試左00 31都覺得黃
Sorry 眼殘覆錯左
已經都幾多新面孔
太多collab
悶了
唔緊要 絲打咁白用開咩粉底

特登用d色度黑dd嘅粉底(唔係黃)+bronzer
因為病想個人睇落健康d精神d
差啲買左 但之前買左nd mini star都幾似先忍到手
想問下大家有冇精華推介
混油敏感肌 想搵啲幫助水油平衡/冇咁易起油脂粒
謝謝!!
追緊post見到有位絲打因為暗瘡爛面好唔開心,I know that feel,唔知你仲有冇睇呢個post,想推介你試下食呢隻supplement

我原本係爛腮爛得好厲害,由中學爛到出社會,聽同事講唔化妝、唔用護膚品、淨係用藥用鹽水、扎起晒頭髮都冇好轉過。

終於係3個月前俾我發現到佢,每日食三次,每次兩粒,頭兩星期已經開始褪紅、石頭瘡都生少咗,所以絲打你不如都試下食一個月,睇下有冇效果,希望可以幫到你。 加油呀,唔好放棄!

利申:諗住食半年後,再轉食佢另一隻輕盈版去tune去身體裡面先完全停
我淘寶買開雨潼 的確zoay係硬啲 可能因為唔係動物毛? 未試上眼未知效果 不過都諗住粗用
有冇絲打點過癦
學生想搵間平平地嘅 有冇推薦
lf 24號買 貨已到
冇tracking都如期送到
好感動
希望絲打們快d收到件貨
淘寶有啲掃幾抵玩
之前買過受受狼同琴制 CP值幾高
成日想試下受受狼傳說中枝小掃把
不過永不補貨
想問下有無絲打會自己買鹽嚟磨幼佢自製磨砂膏?你地會用咩工具磨?
好似有d麻煩
絲打想環保d
唔熟呢啲
但聽過話用結晶磨砂會好傷
唔係
係覺得要全身磨砂嘅,磨幼咗啲鹽再加椰子油磨慳啲平啲,磨完又潤又香

溝油磨應該會無咁傷掛?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞