【勿助長代購勿提L’Oréal group/第一頁有懶人包】化妝品護膚品討論#98

1001 回覆
14 Like 2 Dislike
新post留名
想問絲打敏感/爆瘡果陣點化妝? 有咩其他粉餅/礦物粉可用?
懷疑可能係呢幾個月用alima pure礦物粉搞到爆瘡
之前做哂功課見alim pure都好評,加上有專櫃可以試色先買,點知都唔岩

最近左面爆勁毒石頭瘡,又紅又腫又痛,
多手吱佢d膿射出黎,好L嘔心,
吱完膿平左但好大撻紅印,今日右邊面都黎料,
唔生瘡既位置有幾個地方紅腫

下面有圖慎入
屌你咪多手擠佢啦
你擠佢多數都會留凹凸洞同印

同埋我覺得你要睇醫生,唔好諗化妝住
搞返好d瘡先
因為你依家化都會睇到瘡同紅印
上星期已經去睇左方X生, 呢1年幾面頰出得多油左, 多粉刺又多手R之後呢半年就出多左暗瘡, 有D反覆同一位置出,佢望左兩望就話你都唔係好多啫,
但下一句係叫我食A酸, 每日食20MG食半年, 嚇到我呆左 , 我諗我都未爛面到要食A酸掛 ,射左$1500落海拎左1個月既A酸番黎, 唔敢食...

幾粒毒瘡太大粒太痛所以吱左出黎, 有d就自己平左, 都唔知係Alima pure/天氣/敏感問題, 而家暫時用緊concealer加alima pure咋, 唔敢素顏
Mel Thompson 真係好好睇
又無廣告又成日有片啲review又真心
我都覺
自從有絲打推左佢之後 好中意睇佢
唔會一味讚 又無廢話 睇到好舒服

係 其他youtuber通常講一輪廢話先再講重點 我通常飛住睇
你懷疑alima pure仲用佢 好難好架喎
為左皮膚好 好似唔化好啲啵
我個人覺得你可以試下食
真係好唔舒服或者再嚴重咗先停
我都係 一係就將條片加速1.5黎睇
比大家燒咗買左枝guerlain 03唇膏
仲燒埋一齊去買嘅朋友
隻色好靚 又日常
尤其係j star 一條片二十分鐘 有十分鐘都係廢話嚟
鍾意就好
男仔油性皮膚 有冇邊隻洗面係ok 洗得乾淨
我生得少過你我都食a酸
hktv 500$三次唇膏!有Chanel Burberry!!!
hktv 500$三支唇膏!有Chanel Burberry!!!
你係用佢隻粉餅?
靚到
Givenchy真係
就嚟每個系列都買一枝
你張圖已經幾爛下
個底一定好多粉刺谷左係到
如alima只係呢一兩個月用既應該唔關事
你3-6個月前用既野關事啲,由你開始谷粉刺計
卸妝用油就爛硬,可以去睇陳皮啲靠腰文
可能髮油都關事

利申6月食A酸食到宜家
好開心有食到
不過我係10mg每日
你驚既話20mg隔日食試下先
我以前都係係咁生毒瘡,細瘡就永遠塊面一定有一粒
食左之後塊面冇再生,連心口背都乾淨哂冇粉刺
D眼睫毛好短.. 想試植眼睫毛
有冇絲打整昇可以分享下邊間,
IG睇到我花多眼亂
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞