【勿助長代購勿提L’Oréal group/第一頁有懶人包】化妝品護膚品討論#98

1001 回覆
14 Like 2 Dislike
amika好似仲貴
但我未見過有一個hair stylist會用amika
ghd反而成日出現
我有一個travel size amika夾
我覺得好一般
好彩淨係用嚟夾一夾個bang
我都好想買呢盒
走圍都無
我個時唔係買黎擺ct粉餅
我都唔記得我買黎做咩
不過佢都唔係好貴
買黎一試無防
係囉 而家官網補咗貨,但又唔捨得$565買個4格眼影 隻色好温柔
之前好似話出年香港會有
唔知有無記錯 但要加$125真係好貴
防曬其實好重要
只要有日光照到入嚟
就算你係屋企全日最好都係揸一揸
一係就拉窗簾
紫外線會曬黑曬老呢啲唔講
佢會刺激到有發炎嘅反應
本身已經生緊暗瘡仲要唔搽防曬好易出事

利申最近焗住睇左好多journal係test紫外線對皮膚嘅影響
睇完好撚驚
揸完普通液體狀嘅防曬仲要用有防曬嘅礦物粉底
7左
搽啊屌
打左揸
好似聽過有絲打講
本來諗住夾其他嘢買又sold out

啱啱睇原來又sold out
算數
佢呢條line可以話係爛面救星
爛面期間用洗面、爽膚同skin solution都夠做
噴霧你可以衡量下需唔需要
我個時係一痕就噴當止痕
呢外佢有條姐妹line叫satys 個面霜都好撚正
利申仲有用ad+ 爽膚水、satys
不過自從皮膚穩定番我都少左用佢其他啲product
始終唔平
洗面:freeplus
面膜:有時用avene活泉水敷面//曼秀雷敦戈隻茉利花舒緩面膜(呢隻唔肯定有用,但用左3盒,做完泥masks太乾,又唔敢敷太勁既保濕masks就敷呢個)
修復霜:avene修復霜(降紅,消炎)
清潔masks: 最緊要係泥masks
其他:經常貼曼秀雷敦暗瘡貼(冇濃頭既石頭瘡照貼),茶樹油,pair暗瘡膏
飲水,飲檸檬水,戒飲凍野,汽水

我戈陣點都唔會買韓國既護膚品,自己覺得成份好似好刺激
其實我用既野好少,同埋好平 唔好比咁多刺激皮膚
或者產品好人夾人,人地話得既,我又未必得,不過好少聽人用我呢d/用咁平既野會救到爛面 但我又得,我覺得最大原因係冇化妝同埋重點清潔
都係 買cool tone palette
笑死 點解會有畫面
呢隻眼真係睇到要打個丁先 電死人
上網買多好似係
Joyce一嚟mark up勁多 二嚟香港by terry pr有派嘢俾啲kol
sf lf都有得買
絲打你好好心機
但下次如果可以唔用「戈」字就仲好

呢盒都日常呀
係普通earth tone
不過無一格係matte新手可能要另外買一粒matte嘅單色打底
我記得你好似話過唔鍾意stila
但係我個人好鍾意
燒到你就好
靚到發夢都記得我超agger
應該唔會
仲要Sephora hk 好有信心佢唔會番貨
呢支我同學搽完唔鍾意畀左我
韓國插頭香港都岩用?
唔記得佢地用咩插頭
粉色
因為blend唔開
好難用
睇到痴立立就滅哂
最怕呢d
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞