【勿助長代購勿提L’Oréal group/第一頁有懶人包】化妝品護膚品討論#98

1001 回覆
14 Like 2 Dislike
個包裝已經夠j
細細粒又方便帶係身嗰度補

stila係rose gold retro
係台灣買貴啲
900台幣一粒
係sf買左支香水
收到時係用透明膠包住
啱啱先有時間拆
見到個紙盒有開過嘅痕跡
一唧就有香水噴出黎,唔同平時新野頭幾下係噴空氣
好失望
香水好似冇得退,唯有安慰下自己鍾意個味
諗諗下又有啲傷心
唔係啩
我買咗三枝
咩牌子香水?
我都試過飲膠原蛋白粉 搞到爆左好多無膿既瘡
雖則飲左一排皮膚滑左但有好多瘡 所以最後都放棄唔飲了
我應該係有d色盲
唔係嘛
畀左d版/畀人開過嘅畀你?
可能中間有錯
雖然冇得退 同佢email講睇下覆咩點處理
好多碎粉都有

自認化妝界巨頭嘅JC都中過伏
成日畀人笑呢張
我都買咗枝但仲未收到
好驚,因為係送俾人
Burberry
我淨係用過佢既b3,本身甩皮宜家無甩皮啦 早2日beauty bay入手咗2支Buffet,睇下啱唔啱我乾肌用先
有興趣試 其實用咗to年幾 但宜家先打 懶到仆街
未試過too faced primer
buffet夾過兩枝primer同5 6樣skincare都冇事 我好彩呱
好晴人絲打
b3成日冇貨 冇試過 希望bufffet幫到你

唔quote喇唔記得咗自己打to好長 上面quote完好阻定sorry
To試過幾隻 真係得buffet同熊果素好用
不過熊果素好快孌 有枝開左幾個月已經孌左做粉紅色 拎黎搽手搽腳
太長唔quote
我用buffet或者b5都好
上粉底都會起屑
而家直接放棄左朝早淨係用orbis+防曬
夜晚先用b5+argireline(局部細紋)+buffet
隔晚臨訓再用niacinamide溝埋Retinoid撻上面
單搽retinoid塊面會好焗 溝埋無咁既問題

想買mac mull it over 仲未番貨
Temptalia話kvd double dare 係佢既dupe
諗緊買唔買kvd算
我係旺角留貨買左
好臭 真係好臭
覺得哩枝mascara好好用

超級自然,好似係自己啲睫毛長咗好多咁
試新野試完其他好多都會曱甴腳、最後都係用返佢
我反而覺得一般
佢唔係唔好用 但我唔中意佢成日有啲好似一條條好短嘅纖維鬚(我估)會無啦啦跌落塊面
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞