[選擇困難症]買唔買Kindle好(3)暨交流區

1001 回覆
22 Like 3 Dislike
轉頁個陣比想像中順眼 有成個畫面黑一黑
calibre send去kindle都幾慢下
如果冇睇開英文書,應該睇Harry potter 定 the Witcher 先好
睇d短d嘅先啦
想學英文應該睇咩好?
兩部其實都唔岩睇 啲專有名詞睇到你一頭霧水
想問大家有冇貼mon貼 買左新paperwhite 諗緊貼唔貼好
我淘套佢送張貼痴到起晒泡 我諗都係買返玻璃貼會好d
其實頭兩本Harry Potter 都唔長,啲字又唔算深,加埋用kindle查字典咁方便,我會推薦Harry Potter
建議睇Mitch Albom啲書
簡單易明好睇
淨係睇過HP 所以只可以答HP係題材吸引同寫得好
一開始睇就會停唔到
痴mon貼會反光
但本身e ink mon嘅設計就係想佢光線充足都睇到
而整到個mon唔反光
痴完變咗反光就冇咗Kindle本身嘅特點了
其實加咗個有cover嘅套已經好夠
因為ppw4平面怕易花
用緊大英cover
甘唔貼😂
無錯,之後就算本書咁厚都會繼續追

不過尾嗰兩本我覺得幾多生字
新嘅大英cover好啱我口味
只可惜得ppw4
大英cover實物又幾靚,我買咗梵高嗰款等收貨
mon 貼可以用磨砂
貼完同本身一樣唔反光

睇左陣 真係幾好 有返睇真書感覺 但有燈好好多
德馬買左paperwhite, 想問下有冇中文電子書推介,搵左陣都係得好讀有繁體書,大部分都係大陸網站,要用百度雲果dl,小弟唔多識搞,有冇巴打有推介
你就咁google 書名mobi epub 都大把啦 再用calibre簡轉繁放落機就攪掂

睇post 1啦 有晒答案
去kobo 買書,解edrm再放入kindle
又或者去中亞買書,簡轉返繁體
你係邊到買?因為我自己貼好廢😂想知係唔係鋪買跟住貼埋?謝謝🙏
正,佢D書我差唔多全部睇曬
想請問下有無人知
如果想要原生個日文字典係咪要log out再log in 返日亞ac先得?
姐係想睇日本就要轉ac黎轉地區
想問word wise 係未一定要起store上面買左先睇到? sample同自己放入去既書都冇?
好似直接起web都可以幫acc轉location
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞