[選擇困難症]買唔買Kindle好(3)暨交流區

1001 回覆
22 Like 3 Dislike
Hktv mall信唔信得過
同埋如果買日本版有冇英漢字典
你可以自己入 佢最原本得英英字典
你地有無用kindle睇新聞
試緊用reabble 但係搵唔到full-text既香港新聞rss feed
想問係未login其他account就要deregister個acc先得?
呢個 concept 似係以前 palm 睇新聞咁…要順首先要搵辦法 extract 堆 text,copy 落 file 再放上部 kindle 。
人地guardian呢個整得好好
http://sphinx.mythic-beasts.com/~mark/random/guardian-for-kindle/
咁我都係放棄
我記得我post one講過唔會down書睇
不過呢排真係冇乜錢
不過我仲有幾本書買落都未睇
睇曬再買hp
⼁乛⼀日森星期日到了
##x 羨慕
巴打你收到貨未?
https://technews.tw/2018/12/18/readmoo-2018-best-sellers-in-books/

亞馬遜若進台灣會是場硬仗,但有實力拚搏
面對亞馬遜可能明年進軍台灣一事,龐文真坦言有跟亞馬遜的人員碰過面,但不認為亞馬遜會這麼快來台,就算來台也主要是推 Global site 服務,將台灣繁體中文書籍上架平台並提供給全球消費者,並不會推出繁體中文網站與介面。
Oasis定paperwhite好?
有錢就 oasis 。
但係除左實體鍵分別大唔大
單係實體掣已經有好大分別。
不過唔係一個必要既功能,所以有錢就玩高一級啦。
其實我諗緊入唔入pw好
Oasis 2加埋case拎有啲重 同埋啲電用得比較快
(以前部voyage啲電用到好耐
個人意見係 PW 加原裝套都唔會輕好多,所以問題不大。

電就更加係個人使用習慣,好難作準,所以只會提供一 d 比較確實既野去比較。
唔該哂先
有能力就買 OASIS 啦
實體鍵方便好多.
因為上下頁鍵, 係個把手到, 隻手指長期放係個掣,
1. 按一下 翻到下一頁,

PW
1. 將手指放係 MON 上
2. 再按一下 翻到下一頁,
即係翻 100頁, 比oasis 做多 100次 手指放MON 動作.

識玩一定係 OASIS 1.
131g 重量 , 又薄 最薄個位 3.4mm

1代 2代 分別.

可惜一代已停產.
有兩部kindle paperwhite 3 想放
一黑一白
平放
有意pm 留telegram 聯繫方法
1代 啱晒我
我鍾意細細部又輕131g
睇文字 , 手持 耐力都持久D

每個人要求唔同
留番大 比你用
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞