[選擇困難症]買唔買Kindle好(3)暨交流區

1001 回覆
22 Like 3 Dislike
好似幾正咁 但可惜買左kindle先
初用的話,買 kindle 8 最平那入門機都夠,玩中國amazon 最正,每個月都有大量又平又正的翻譯書。

我就一開始買左7.9 吋 likebook , 睇書好舒服,因為夠大。但不方便帶出街,所以買多部kindle 8 sync 書兩機同時看相同書。家中用 likebook, 街上用 kindle 8.
最後都係解決唔到
用email過書算
好苦惱😣
到底kindle, kobo, boox同likebook要點選擇?
kindle apps
出到 word wise

真心推薦android e ink reader
擴展性無限
Likebook同boox你簡邊部?
有無人分享一下日本個款睇漫畫特別版?
你想知啲咩
睇網絡小說係咪down txt 再轉mobi 入落kindle 最快?
直接txt扔落去就最快
話說用shipbao既巴打們 有冇加埋個$38既運輸保險?
我呢排都諗緊買likebook 定kobo
最後終於買咗部kobo aura one, 因為唔係好想用大陸嘢
發覺kindle 真係好太太太太多 (利申: 幾年前已有paperwhite)
Kindle 反應快過kobo, 排位正常過kobo (睇直排較唔到margin, 搞到左右好貼邊), 睇漫畫啲色實過kobo
Kobo唯一完勝嘅係mon 大過kindle
我之前想買過部e-ink reader 係想用嚟睇漫畫, 因為kindle 得6"真係太細
而家買咗kobo 但又不似我當初預期真係好無癮
但會照用佢嚟睇漫畫, 然後等部paperwhite 壞就入Oasis
之前睇papaerwhite4粒CPU好似已經勁過kobo forma
oasis仲要係雙核
如果Oasis 有7.8" 我已經買咗佢啦.. 當初以為睇漫畫差嗰0.8"可以差好遠...但而家睇番機嘅性能重要好多
Kindle 真係e-ink reader 嘅apple, 仲要價錢唔係apple 咁離地
就算睇中文書要搞一大輪嘢先入到kindle 睇我都係推薦Kindle
kobo係用粒制轉頁快啲,但一做縮放依啲heavy load啲嘢
oasis嘅雙核即刻高下立見
YouTube有片比較
行距有得起機入面set wo
睇睇下可能就習慣啦 平時睇真書都係每本行距唔同
未試過用txt 自己順眼就ok啦
有冇巴打搵到有簡轉繁嘅楷書字體?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞