[選擇困難症]買唔買Kindle好(3)暨交流區

1001 回覆
22 Like 3 Dislike
依到大部份人用shipbao啵
咁我慘喇…肯定無追post

算數喇,唔用都用左,但求佢唔好唔見就得
用shipbao 係因為係德國買姐

如果美國日本都係用buyandship,完全無問題
佢舖頭拎就cash,其他就信用卡網上俾
唔該你解說…

話說Amazon已經講31-Dec可以送到貨…又快左幾日
唔該晒,我應該會上佢鋪頭攞
想問paperwhite幾錢
想狗衝oasis2
有冇巴絲知美版同international 版content上有冇咩分別?
定係等吓會唔會有2019好啲
同港共用三中聯壟斷香港實體書一樣,到時亞森市佔率高,佢唔比你既本書上架你就冇得做,變左要就亞森要求同口味(唔一定政治因素),例如亞森"覺得"你本書唔會好賣,就唔上架。冇壟斷下你都可以自己搵下其他平台出,但其他平台生存唔到時你本書就GG
International 可以直送香港,冇内置廣告
點分international 同美版
用緊部機有4g lte 32gb oasis 2
但香港收得3g
但方便好多 有得push 報紙
個貨品名後面有(International Version)字樣

例子
Kindle Oasis E-reader - 7“ High-Resolution Display (300 ppi), Waterproof, 8 GB, Wi-Fi (International Version)

Kindle Oasis E-reader - 7” High-Resolution Display (300 ppi), Waterproof, 32 GB, Wi-Fi + Free Cellular Connectivity (International Version)
我想問中文電子書係唔係會比實體書出得慢? 剛剛行轉書局見到幾本新書有興趣, 但係search過kobo, readmoo同博客來都無
通常都係。

估計原因係實書貴 d ,比你買左電子版咪賺少左,情形同文庫版差唔多。

至於另一個原因就可能係根本無上架,等到出年佛誕都唔會見到。
慢出都ok
唔出咪少咗好多書!?
telegram id : sell_hk
至少我有睇既輕小說,有 d 都真係無出 epub 版。
結果因為無位無得買,迫住睇老翻。
已Sent PM。唔該
早兩日新買左部paperwhite 研究左好耐都入唔到書
睇曬教學都入唔到 有冇人可以教下我
你試左用calibre 入先,唔得先再問啦
《值不值得買》第297期:錯覺人生 Kindle Paperwhite4
https://www.youtube.com/watch?v=L6gRC8W9Twk
要視乎佢既授權條款,不能一概而論。
不過印象中係唔合法既。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞