[選擇困難症]買唔買Kindle好(3)暨交流區

1001 回覆
22 Like 3 Dislike
apink twice bts wanna one exo

仲有咁多未出
得返半粒鐘
边夠時間
出錯
pls ignore
apink twice bts wanna one exo

仲有咁多未出
得返半粒鐘
夠時間

好難,起碼幾個月
起碼復活節
好想快d出第9代basic kindle
由pw第一代岀用到依家
咁多年買中文書都係咁唔方便
入書算啦 我都係睇中文多
照買左ppw4
31號有咩值得比折你
我覺得最普通就係最好
係咩驅使你唔轉會?
我有考慮緊kobo多啲中文資源
鐘意ppw細細部拎出街
雖然kobo買書係方便好多 但你唔介意入書的話(依家重要有telegram bot)
咁ppw其實同佢分別差好小 系統順暢都好似ppw好啲
Telegram bot即係點?
其實點解要買kindle?
iPhone/iPad 一樣有kindle app 一樣可以睇ebook
兼靚好多 打字方便 系統又順
我又唔會喺太陽底下睇
只要你係pad長時間睇書都滿意就唔需要
前幾頁好似有link, 你比amazon email可以轉格式到kindle
用緊iPhone 睇
之前試用過朋友部kindle
但覺得根本一樣
都係要攞住舊device 睇
所以無買
但唔同人唔同習慣掛
想買嘅咪買, 唔想買嘅咪唔買囉
你隻眼頂得順, 其他人都可以選擇俾對眼舒服啲。
我自己之前ㄧ直唔肯轉睇電子書就係喺lcd mon睇書隻眼唔舒服
我永遠都唔用啲燈
如果basic唔係ppi太低我會買basic
我原本意思係想問kindle 對比iPhone kindle app有咩優點啫
不過我諗護眼係其中一個優勝之處嘅 照你咁講
所以唔係好多人買. 好多人係呢個POST 問 去唔去馬好

手持一部 131g重 kindle. 以為買咗放係一邊.
但都 睇咗好多本漫畫, 同書.

原因攞上手又輕, 又護眼 . IPAD 有藍光會好攰.
之前用IPAD MINI 睇晒 [那日零晨 紅VAN] 果本書
比起用 kindle 睇. 唔同感覺.
你就係 basic kindle 客戶群之一

我都好少會開背光燈.
但有, 好過冇
坐係梳化睇書, 唔夠光. 屋企用暖光燈
去咖啡店. 又係唔夠光.
已經唔係貴幾多問題.
係講緊電子書最基本要有這功能
iphone 轉曬led mon
我散光夜晚睇睇撚到眼痛 kindle完全無依個問題
btw 你拎個ios系統同kindle黎比較會唔會有啲唔公平
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞