[選擇困難症]買唔買Kindle好(3)暨交流區

1001 回覆
22 Like 3 Dislike
睇唔明,7代4GB版同漫畫版32GB係咪唔係同一代黎
在外觀上,Kindle Paperwhite 32GB 漫畫版與現有的 Kindle Paperwhite 區別不大,主要是 Amazon Kindle 的 Logo 從亮色變成了暗色。在配置上,同樣採用 300ppi 的最新一代 E-Ink 螢幕。但和普通的 Kindle Paperwhite 搭載 4GB 的容量不同,這款漫畫版的 Kindle 在容量上達到了 32GB 的水平,一舉解決了漫畫黨們覺得 Kindle 存不了幾本漫畫的困擾。

在使用體驗上,由於漫畫和文字書的閱讀方式不一樣,在有些時候閱讀漫畫可能需要高速翻閱查找。漫畫版 Kindle 特別搭在了一個「連續翻頁」的功能,在閱讀漫畫過程中長按螢幕即可觸發連續翻譯,可以看到在演示過程中,整個 E-Ink 螢幕不刷新每秒翻頁 10 頁以上能讓人大致預覽到所翻過的內容,只有在停止翻頁的時候螢幕才會刷新一次以保持頁面清晰,這與大多數人在翻找紙質漫畫時的體驗相似。另外,據亞馬遜介紹,這款漫畫版 Kindle 單頁翻頁速度也比普通 Paperwhite 快了 33%。

自己搵到啦
係,出街睇書意慾大增
Thanks
呢部平美版一截?!
TMALL 買Kindle有咩分別?
巴打我尋日係日本amazon買pw4 $719
雖然我唔知個case值幾多
呢個價,不如直接上amazon us買國際版,做緊特價,直送到屋企

個case值幾錢呀
OASIS 系列幾時再出新一代.
呢部先係真正 kindle reader .
用緊oasis 1,6吋好就手
終於買咗讀墨嗰部,直接喺台灣門市買,用落readmoo上傳epub檔都好方便!直接打直睇中文書

(無用過其他eink reader)
咁好似幾好wo ck101睇網絡小說都得
想請問是咪算平?
計amazon us 就係,其他地區唔係
差個幾十蚊 ok啦 我覺得800樓下都係好價
夠啦睇小說的話 睇漫畫未買返日版32囉 睇個人須要
日森完左特價?
想send iphone safari d 網頁文章去kindle慢慢睇,有咩方法?
呢幾個月 就出台灣版 amazon 書店
但要係咁轉ac
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞