[選擇困難症]買唔買Kindle好(3)暨交流區

1001 回覆
22 Like 3 Dislike
啱啱收到貨,試玩緊,好正 同之前喺圖書館借嗰部手感唔同,輕好多,反應快啲(當然唔夠iPad快),聽日入埋啲中文小說睇下啲format 點玩先

果然係早買早享受

開箱.....快D.
返緊屋企 等左咁耐終於有得玩
啲廣告其實比想像中好,暫時唔諗住搵cs取消,當學下德文
好似冇咩影響
其實都唔係好覺
今日都拎左機,但用美亞account又冇廣告喎
都係叫左取消 好快手
諗咗好耐kobo定kindle ,因為睇中文書多,最後念在Amazon就黎喺台灣開站,同埋都可以試下睇多啲英文書,所以決定kindle
中文書諗住喺kobo買完轉入去/好讀網
希望台灣開站個消息唔係流㗎啦
https://ccc.technews.tw/2018/12/05/rakuten-kobo-to-launch-kobo-forma-and-traditional-chinese-ui/?utm_source=fb_tn&utm_medium=facebook

外傳 Kindle 明年來台,Kobo 樂觀其成
另一方面,近日業內盛傳亞馬遜 Kindle 將在明年年初來台的消息,周立涵表示確實有從同業和出版社端得知,但樂天 Kobo 其實很早就注意到此事,也會樂觀其成。他引述媒體說法指出,亞馬遜會採虛擬落地(virtual landing)形式經營台灣市場,而樂天 Kobo 在台則相對深耕,加上集團在台灣有強大的生態圈,大家的做法會有不同,但目前台灣電子書市場還不是很大,這兩年在樂天 Kobo 和同業投入後情況已稍有好轉,如果可以一起推動、讓電子書市場變得更蓬勃熱鬧,其實也是好事一樁。
readmoo

裝readmoo apps直接睇中文書都幾方便
個apps介面都易用
最基本放大字體都有
屌 淘左個套好重 仲重過部機 起屋企都係唔用套算
部機太輕,用乜套都係覺得重。
但唔用又太滑手,結果都係戴套做人。
係 冇用套睇左陣 滑下滑下咁 都係用返套
d 膠用耐左就會好啜手
我覺得習慣左就冇咩 所以都冇咩所謂
其實係未一定有wallpaper 冇得完全熄mon?
熄機先會無野show
閂mon show 既wallpaper 唔使用電
thanks 入左套笑傲 唔記得左第7定8次重睇
eink 只要唔改變畫面,理論上唔會用電
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞