[選擇困難症]買唔買Kindle好(3)暨交流區

1001 回覆
22 Like 3 Dislike
香港有代理kindle, 不過貴
印象中應該純粹係啲鋪頭自己做埋保養
正常Kindle得唔同國家Amazon嘅版本同國際版
係,根本冇正式香港行貨
佢會寄番去維修,所有你想係Amazon 買既官方配件都有

都係個句,貴!
我知,但係唔係官方,係間鋪自己搞掂
兩樣嘢嚟
寄番amazon啊,間代理唔整架
人地正式代理,維修期包你維修寄原廠整,咁都叫水貨我無野講
代購+代寄+代收=代理
最多當做佢幫你代寄
售後服務做得好咁解
但都稱唔代理
不如你試下問下Amazon cs同嗰間舖有冇簽過contract
或者係唔係由佢代理香港嘅產品業務

再者貴咗嗰筆錢值唔值見仁見智
暫時三個post都有好多巴打用緊頭幾代Kindle
請問點解Update左最新版本,跟足步驟做,係電子書又搵吾到新字型,無自定義字型依一項。
你嗰部係咩機
Kindle paperwhite
但我吾知咩版本。
咩年份
要azw3格式先得 你用calibre轉一轉
想畀錢買正版中文書, 係咪唯有用amazon.cn ?
但用咗cn係咪就買唔到amazon 嘅正版英文書?
咁等我去淘啦

家下點買pp4 最抵?想買部翻工放工睇
我見褔仁ppw4 1080,定買readmoo mooink 好
我網絡小説,中英文書都睇
會睇漫畫就 mooink 7",唔睇就兩者皆可。

不過你講到你會睇既野,邊一款都係要煩,就算比錢都解決唔到你既問題。

所以要有心理準備自己都係要搞,唔會一勞永逸。
網絡小說應該要買kobo 有android系統可以裝app
想問下而家ppw4 比以前d kindle係唔係無咁易爆mon,感謝
kobo點買最方便?
sor 記錯 應該係boox 先行android 佢官網有寫香港代理 有門市可以去試下先 我都係睇網絡小說多 部ppw4都少睇左 可能書荒先會睇返
買到
但同係其他網站買一樣
要自己轉番落Kindle到
睇你諗住長用邊個地區嘅Amazon

而Google play, kobo等於地方都有中文書買
而且仲係繁體添
你係Amazon cn買嘅話會係簡體嚟
要自己轉番
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞