[選擇困難症]買唔買Kindle好(3)暨交流區

1001 回覆
22 Like 3 Dislike
😅係喎
ppw3有新update
kindle basic個dpi好似低過paperwhite
而且冇背光燈

而漫畫版只係個容量增加到32GB
方便儲存file size較大嘅漫畫
有冇人有jailbreak部kpw
E reader 行android 有啲咩特別好處?
仲諗緊買邊部好
我唔睇漫畫
Amazon cn 買書要支付寶/we7 pay呢啲俾錢
入信用卡又要我俾我係發卡銀行登記既電話no
煩到仆街
或者有冇人識得其他方法可以買到?
一般黎講 ... 平?通常 Android 既 e-reader 都係大陸野,同級黎講相對平少少。

格式兼容度都唔錯 (比起 Kindle),而且有時有 d 人會用黎睇漫畫,可以用漫畫人之類既野幫下手。

如果唔睇漫畫,其實部部都 OK,只係使用體驗上有 d 分別。

著眼點係用 Amazon 個配套就買 Kindle。
想買繁中 epub 可以睇 Kobo (暫時係咁)。
雜食形既可以求其買部平價 6" 大陸仔 Android 玩住先。

至於 Amazon CN 我無用,呢個要其他人補充了。
留名
人生第二部paperwhite一過保養無耐就壞撚左,嬲嬲地去日本旅行個時買左部oasis 想問下有咩網睇漫畫正?
Amazon cn入信用卡唔洗咁麻煩架喎
不過你如果要係佢度買書,首先要入個大陸地址,同埋要係kindle地區個度改做國內,然後再入一次大陸地址先得

佢要我入電話,認證左先俾加呢張卡喎
地址我冇問題呀,用集運既地址
試過purchase 免費既書
我ios kindle app 都睇到本書
但要俾錢就搞唔掂
不如試下tap & go?
會唔會係因為你用銀聯卡?我用v/m冇呢個問題喎
我v/m都無問題

等緊台Amazon上市等到頸都長,想買套三體正體中文版,簡轉繁唔係好掂。
新post
[選擇困難症]買唔買Kindle好(4)暨交流區
https://lih.kg/1003514
我就用開tap and go係美亞買都冇咩問題
Amazon cn 好似唔見有tap & go 呢個option
tap and go係當master card/銀聯卡用
我就當Master咁用
可以要睇實物先知
好似得台灣有
地區揀左香港都係無
將個acc 轉做台灣地址就得啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞