[選擇困難症]買唔買Kindle好(3)暨交流區

1001 回覆
22 Like 3 Dislike
博客來唔係淨係可以用佢個app睇咩 用kindle咪睇唔到
巴打你係google books買完再自己入返本書落kindle?
係呀
第一頁有教做法
Thanks 巴打
Kobo點會無英文書?
基本上kindle有嘅, kobo都有。
我見我同事部ppw3會熄哂
pw有折, 8G
90 USD
我買日版8舊幾 22G
32* 自膠
90 USD我好滿足了
係咩
點解我成日揭起小小偷睇都係screen saver嚟嘅
佢係正版套?
佢話淘寶,但係係名畫套
名畫套如果係Kindle官方店買就係正版套
我用緊博閱likebook Mars
睇開kindle readmoo同博客來
so far睇落幾好 又唔使綁死一個平台
但我見台灣討論區啲人話博閱唔太”come”用
我用唔夠半年 暫時好好地
巴打買左邊部睇漫畫? 覺得轉檔煩唔煩? 定有網上資源值接睇?
oasis 一代,
已睇咗 20幾本漫畫.
包括 amazon cn 鏢人.
VOL 網 下載漫畫. 睇咗成套20本單行本.
入書方便, 電腦入定 10本書入去, 漫漫睇.

本身有ipad mini2 用開漫畫人 睇連載.
用kindle 睇唔同感覺. 如果字細, 可局部放大.
多數睇單行本, 可以入定成本書.

依家睇晒成套漫畫,
呢期睇小說, 商業書多.
最近睇咗本 [食物添加劑], 色素 E120 胭脂紅, 原來係胭脂蟲, 整出來.
用於 蟹柳上
日本本地有無得買 過幾日去東京
想問下,kindle paperwhite 有咩格式file係read 唔到?
可以amazon買送去酒店附近便利店自己拎
第一部paperwhite就係咁買返嚟
如果上網down書有冇話down咩格式最好?
mobi或者epub
想用自訂字體嘅話本書要用新format
但用新format就無得send to kindle=無得sync across device 同埋會無封面
好難取捨
PW3用咗4年 想聽有聲書 十五十六想換PW4
有無人會用vol push 漫畫落kindle 睇
今日部機update 完之後
我push 漫畫過去
sync 完搵唔返出嚟睇

應該會喺最後嗰頁show 出嚟
但變咗空白一片
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞