[#Mon#Monitor] 電腦螢幕集中討論#22

1001 回覆
5 Like 1 Dislike
俾server機用
仲有,低res的話條線可以超撚長
可以由舞台後台飛去觀眾席後面
正價3600 我都想買
好耐之前係呢度推介買左隻xg2401 最近買多個mon做dual mon. 但係屋企又冇乜位。 睇左隻Asus mb16ac 15.6"好似幾正,想問仲有冇其它推介 thanks. 最好可以打直加打撗擺
HDMI2.0唔得咩
我27uk600 HDMI2.0出到PS4 PRO 4K HDR
PS4 PRO D機能應該唔夠行RDR2 4K所以唔清
spiderman就好清
想買多個dual monitor* 打錯
有人成功用vg270k 出ps4 pro出4k her
https://m.mobile01.com/topicdetail.php?f=350&t=5579080&p=1
PS4 PRO 4K HDR唔到

跟POST買左acer vg270k 原來支援唔到 得HDMI2.0

依家純4K打RDR2 D畫面有D起格濛濛地係咪正常
HDMI2.0唔得咩
我27uk600 HDMI2.0出到PS4 PRO 4K HDR
PS4 PRO D機能應該唔夠行RDR2 4K所以唔清
spiderman就好清
有人成功用vg270k 出ps4 pro 4k hdr
https://m.mobile01.com/topicdetail.php?f=350&t=5579080&p=1
我都諗緊買唔買隻15.6 好,
又係張台唔夠位
我見Taobao有D千一蚊有交易
淘寶啦,一樣/勁啲既spec淘寶平好多
想問下有冇人試過dell s2419hgf
我見害好似都ok嘅
主要係想加多個dual mon 玩switch ps4
或者有冇其他好啲
唔得啊
一入game就幫我降色深 d色轉哂淺色
設定有個細字話咩hdmi2.0傳輸上限問題

不過都多謝你先
仲有冇高手解答
係咪你條hdmi條唔掂
要用high speed線
原裝ps4 pro線
查過 話原裝線都得
真係唔知
同埋有冇人識拆eizo fs2423個底座

想轉打直 佢鎖住哂 上面兩粒絲位仲要搵個黑色膠粒封住
試下用跟mon個條hdmi
我想換個32吋 4k HDR
電腦+PS4 pro樣樣都有小小咁
其實我唔駛要超光
因為我夜晚響房用+坐得好近
太光隻眼跟本冇可能頂得住
所以離題小小,果d超光既panel真係可以響房夜晚用到?

我諗咗IPS vs VA好耐
坐得較近既話VA有color shift
但係又話IPS冇真黑色
我亮度最多開10-15(真係比盡15)
唔知咁樣對IPS同VA有冇影響

同埋我見有d 新出既IPS (尤其是LG)
32吋成皮野一部
呢個價已經可以買到一部一d 都唔差既55吋以上電視
究竟d mon係點定價...?
坐得好近就唔好買32啦
距離太近會好辛苦
坐得近睇32吋唔會好辛苦咩
我27吋都覺得啱啱好
再大就睇唔晒
前日去黃金見到pg27aq仲平過前排電腦節 賣緊4800蚊 會唔會係遲少少會岀隻新mon去replace所以平咁多?

係咪即係咁? 我都買左vg270k
不過我冇用ps4跟機條線
我都係唔夠1m距離
不過27同32都得
如果個座凸得太出就唔掂
可唔可以落返4k 30hz 然後提升chroma subsampling

反正極少game有4k 60hz
但我入到去開到hdr 個功能 D色係鮮色左
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞