[#Mon#Monitor] 電腦螢幕集中討論#22

1001 回覆
5 Like 1 Dislike
nvidia終於屈服
34GK950F 或成最大贏家

廣色域,hdr,豬聲,nano ips,21:9,曲面
34GK950G 搵鬼買 ?
又貴又廢

34GK950F 有hdr仲平200美金
1080p
24"
想curved moon
睇戲70% 打機30%
有咩推薦
c24fg73係咪最好個部?
見到G2590FX 可以用nvidia 個gsync 想衝
出咗呢部之外有冇其他推介 大概3000樓下
都睇過LG 24GM79G
本身會睇netflix 玩ps4, switch
60%睇戲, 30%switch, 10%ps4
暫時唔玩fps, 想要vesa mount 用緊rtx2070
咁嘅比例揀gaming mon 好似好奇怪
其他mon 又好似冇咁多啱嘅input
睇片ps4 好似用ips moon 好d
見你唔打fps 買隻色水好d 60hz moon 好過
唔要hdr咪lg27ud59
筆直2000 - 3000
24" or smaller 1080P 主要打機既moon 但最好唔係TN
偏好144hz, 但係都好少見細過24"既mon有高refreshrate
目前主要見到Samsung LC24FG73FQCXXK, MSI MAG24C, 同埋香港好似無賣既MSI G24C
有無好推薦?
我見有人推C24FG73, 但好似同LC24FG73唔同野黎?
Lc24fg74同c24fg73一樣
想問有冇一個顏色靚同準嘅Mon介紹?
budget 3-4k
執相個時用,24/27吋都可以
Dell up2716d
想問巴打仲有冇其他平小小嘅選擇可以
想多個選擇簡
2516d
24-25' 2k144hz 係咪得s2417dg
係唔係港版之類既野黎?
搵LC得香港有 搵C就香港無
搵咗一揾
C24FG73好似唔係磨沙mon黎?
揀dell u2419h?
u2518d
之前都睇過
但係switch 同ps4 出2k 會差少少
會唔會拉長嗰畫面
好彩之前無買G-Sync Mon
等MAG241C
想買個32吋mon 玩ps4,係咪其實唔洗4k 2k就夠,最緊要hdr
咁我想問下有無32吋(細少少都得)2k hdr mon 推介
筆直3500
ps4 用1080p or 4k
Zowie - XL2411P 拎黎玩PS4同啲FPS電腦GAME係咪都夠用?
但我見好似得一個HDMI位,有冇啲轉插可以加多個HDMI位?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞