[#Mon#Monitor] 電腦螢幕集中討論#22

1001 回覆
5 Like 1 Dislike
新個隻MOON係AOC C27B1H
1920X1080
1070TI
新MOON係AOC C27B1H
舊MOON係BENQ
https://youtu.be/8va4mfGRv-g

無skip frame ,堅行120hz

根據用家聲稱用144會間中斷signal 有聲無畫面,暫時佢用120hz 就無事
即是原生120hz
144係oc
襯百里香休息個陣買mon?
我都係咁諗,同我隻PG27UQ 一樣
哇 買個mon都搞勁耐 有野想問下各位
我個Mon係 cfg73
我用dp 1.1 佢完全無問題 但係一轉dp 1.2 就黑畫面 無反應
但我上網睇dp 1.1 已經支援2k 我照用1.1就算?
另外我用rx590 完全做唔到dual mon with hdmi
係咪一定要dual vga/dp 唔可以hdmi?
好似咩 AMD多屏拼接技術 限制?
drive 版本
spec:18.12.3
r7 2700X
RX590
cfg73
想問下要同時開兩個browsers睇嘢 係未21:9最合適
想問下拎黎做副mon 唔洗太大太勁 19-20吋倒 要埋電視功能有無咩介紹
有無一部32吋4k有picture in picture +hdr
我本身諗住買et322qk但新蛋無free shipping好似唔抵
VA唔出奇, 打機ON99
睇下OSD有冇OVERDRIVE, 試下開大佢
開左之後好左好多
但係咩叫VA咩叫OVERDRIVE
開大佢對MOON有無壞影響
VA打機=慘過番印度
C27B1H好似商務Mon來,你又會買來打機都有的...
同問
想問下各位巴打,LG d mon 有-p同冇-p 有冇咩分別?
見到星河巴低cp推薦個網入面有個34WK500
但係上網見到有d係有-p係尾
請問有咩分別
未睇呢個post諗住買el2870u 話佢4000內有4k又hdr
睇完好似中伏咁。

Btw其實我想要黎打ps4 pro睇下片 ,聽講4k要27吋以上先有意思。有無好推介,筆直4000左右

Ps:用緊24吋mon個位岩岩好夠放,27吋要夾硬黎
諗緊買U2718Q
不過好似QC唔得 睇人品 不過最啱心水
我見 Pg279q都好似好撚西利咁,但無4k
其實打機係咪唔使4k,感覺上無乜人追呢樣野
好多人都話hdr 最緊要
想問咁多位巴打2k筆直係咪鳩都一樣
諗緊買EW277HDR定EW2775ZH
駁970+4790pc同PS4 pro,主要睇戲打下機
兩個moon 都開心
viotek gn24cb呢個mon係咪麻麻?

見新蛋家陣減價先1400
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞