[#Mon#Monitor] 電腦螢幕集中討論#22

1001 回覆
5 Like 1 Dislike
16:9
2k
32/34寸
$5000 budget
不打遊戲 主要上網看影片
找過,好像款不多,有推介嗎
香港官網都有隻 唔係4k 係1440p 果隻都有144hz
VG270U bmiipx?
但佢入面寫75Hz
但佢個簡介有144hz 要開?
全新的 Nitro 顯示器亦配備 AMD Radeon™ FreeSync 技術,其畫面能與顯示卡同步,終結畫面撕裂,同時將延遲減至最低,玩遊戲時更為順暢無礙。內建的 Visual Response Boost™ (VRB) 技術可減少快速移動影像的模糊情況,最高可達到 1毫秒MPRT效果,螢幕更新率也有可達 144 Hz的卓越表現。而整合式 6 軸色彩調整功能可讓玩家對色彩、色調及飽和度進行微調,輕鬆調整為最適合遊戲的設定。玩家還能透過內建的黑色強化功能挑選 11 種不同的黑色等級,獲得視覺上的最佳優勢,可清楚目視敵人所在、蹲踞尋找掩蔽或是確認賽道上的彎道方向。

插植做144hz?
如果32吋呢 要有pip
諗緊u32h850 同 et322qk 不過後者過左black friday又升番價
好似好少4k 16:9 32吋有pip
我想問chg70 香港有冇賣 搵唔到資料
同埋想問除依隻有冇邊隻係同chg70差唔多性能可以推介下
唔比多一千考慮U3219Q?
小弟留意耿
請問透度有實物EW3270U睇?
好似黃金有
呢隻online sales唔係8千幾咩
側光式ips 低對比
HDR效果可能ew3270u好D
人頭擔保
有無人放21:9 moon
黃金G/F 14號
有demo但冇現貨
Asking too
LG 29um58
類似個價
How much sin
$1000-$1500
想要curved monitor 留比另外問緊嗰位巴打啦 thanks
想收個1440 32-34寸mon curved mon
ew3270係4900
差2k喎
https://www.amazon.com/LG-27UD88-W-LED-Lit-Monitor-Type-C/dp/B01CDYB0QS/ref=sr_1_2?ie=UTF8&qid=1543809545&sr=8-2&keywords=27UK850&th=1

有冇爸打知道27MU88-W 同27UD88-W有咩分別?都差成幾舊水
同埋有冇爸打試過amazon us 買mon ship 落嚟香港大約幾錢?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞