[#Mon#Monitor] 電腦螢幕集中討論#22

1001 回覆
5 Like 1 Dislike
想買個mon放係hall 想駁macbook睇下netflix 同埋有時會玩下switch 有冇咩mon介紹下 因為平時唔太留意 budget1200-1500左右 唔該曬
你係咪用mojava?
因為完咗m$字體anti aliasing專利 所以mojava冇字體anti aliasing 如果唔用接近retina級resolution既mon(例如4k) 字會濛咗
2手?
冇update 到mojava
幾舊水 新蛋是但簡個
https://sites.google.com/view/twmonitors/%E6%9F%A5%E7%9C%8B%E8%A1%A8%E6%A0%BC/%E4%BD%8E%E5%83%B9%E9%AB%98cp%E6%8E%A8%E8%96%A6%E8%A1%A8
搵一隻有廣色域+HDR
入面EW277HDR 算比較多人用
有DCI-P3同HDR
但就要淘寶先有
落黃金求其揀個
無知一問
新蛋即係邊到
完全唔熟呢類野
同佢一樣都係想買個幾舊水既mon
AOC AG322QCX9
ASUS PG278QR
Acer XB271HU

邊部好 ?
27gl850g 等到就等
new egg
想知32吋 mon黎講大家有咩推介
我就打開rb6 想要隻144mhz 2k既mon
暫時睇到下幾隻
rog xg32vqr
rog xg32vq
lg 32gk850g
samsung lc32hg70qqcxxk
洗唔洗等番一年半載
市面上2k 27 144 多數都係同一隻auo panel
成日俾人詬病qc差

我諗lg 呢隻自家panel應該會好過5年前既產物掛
ces先發佈
希望3個月內賣街啦
聽promoter講2月中翻貨
其實ROG Monitor係咪真係值呢個價錢
定係只係靚仔信仰問題
我想買個mon
正常都係用下部Mac, PS4 slim
最好大啲
1.5k -2k有咩選擇?
打機係咪好少人用32吋mon
上網睇見好多廠都係出34吋多 唔多出32吋
有冇用過上面幾隻mon或者32吋既巴打有用後感分享
想知其實用落會唔會感覺到比27吋大好多既感覺
因為我其實都有少少想用番27吋靚mon算
27吋有好多選擇 可以滿足晒曲面ips 1ms各種追求
34" 21:9 4k hdr 有沒咩新產品?
主打影音 少打機
34WK95U-W

,想買mon既巴打可以馬上停一停,諗一諗
G-SYNC Ultimate
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞