[#Mon#Monitor] 電腦螢幕集中討論#22

1001 回覆
5 Like 1 Dislike
睇完好似話順豐肯收同維修就唔使比
好多間都無貨,得一間有
BTW 岩岩落左單 271CR 2063人仔
希望唔會中伏 佢都係MSI自營店
328P6VUBREB香港係咪有 係官網搵到
同EW3270U比邊隻好啲
原來東京買...要大陸地址先有3年保養
原本諗住直運 家陣都係送去集運再落香港算
反正京東個客服同我講 運到爆左既 同佢講 可以換
PBP功能, 明白哂
之前都係官網買 唔見dell門市有現貨
最近壞咗急住要買新mon用嚟做野
問咗網上訂要等成個星期先送
有無巴打喺深水埗/旺角買過dell mon?
個mon用左5-6年
想換個mon岩PS4 pro 用, 平時玩開FIFA, FPS game
24-27寸
筆直:3K-6K
有無咩好推介

Dell U2718Q
LG 27UB68
定比多小小買PG27AQ好
其實師兄們點樣去SET個MON?
依家感覺正常亮度但唯獨是白色會刺眼(定叫泛白)?
想改善主要係向邊到入手?對比?色調?
thx all
睇下Compumark囉 我未幫襯過 不過聽講ok ge
ps4 pro用唔到g sync所以唔洗買 PG27AQ
如果LG27UK600呢
唔該巴打
可以
想色靚d就VP2785-4K
不過係專業mon 反應會慢少少
兩隻都有HDR
見reaction time都係6/7ms UK600就5ms
其實同1ms係咪真係好大分別
個人覺得分別唔大
無玩開FPS
MVA四角變色
本身想買1080p gaming monitor
諗諗下過2/3年啲4K mon都普及曬
到時仲用1080好似好戇鳩
想問下巴打如果主要打機又想要2k+144hz推薦邊個mon好?
我自己本身睇中左AOC C27G1貪佢2千零平平地,但就冇2k.
如果打機主要係PUBG同Rainbow6 上面嗰隻夠唔夠?
唔好意思打漏左 預算3-4000內
ps4 pro 玩家可以直上4k
遲d換埋ps5 更強4k效能
我都有睇中呢隻aoc,不過琴日睇睇下都係買左philips 278m6qjeb
都係144hz fhd va

打pubg夠哂啦,利申顯示咭1060 6gb
唔該哂巴打 就依隻了 舊嗰隻壞壞地
京東好快手 尋日落單 今日到轉運
再轉順豐 應該聽日到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞