[#Mon#Monitor] 電腦螢幕集中討論#22

1001 回覆
5 Like 1 Dislike
而家都係咁諗 21:9 全部spec都要會好撚貴
2個16:9 可以一個TN 打機 一個IPS 睇片
未試過21:9睇av
想買個mon一半做野一半睇戲

公司laptop 用緊win7 係咪支援2k 4k方面好差?
27吋行2k native 應該好細下?
4k mon行返1080p會唔會好blur? 2k mon行1080p會唔會做blur ?

自己機用緊MacBook pro 用4k係咪無乜伏?
Amazon買左21:9 1440p 100hz
連埋運費3千5都唔使 平到笑
希望唔中伏
用緊144 唔想去返100我1080p夠

用緊580 喳
我都用緊144
但係21:9真係好正
唔知隻mon超唔超得上120hz呢
隻牌子都唔多人講
但係聖誕sales平到仆街
一日就變左#1 best seller

上reddit睇過下 d人話平到喊
買左嘅人又冇人話有伏
希望冇事
而家用緊144 1080
再買多個144 2K會唔會有咩衝突
事關我而家一個144HZ 一個60HZ
144打緊機 但60HZ果邊播片/整D會郁既野
144就會比佢拉返落60HZ同步一樣
(如果144HZ果邊隻GAME開全螢幕MODE就冇事)
DELL S2716DG 好唔好
27吋144HZ 2K 有埋G-SYNC
PS4 por 唔買部4k?
ps4 pro 個假4k係咪真係靚過1080p好多
真心想知,而家諗緊買咩mon
啱啱落左單買U2718Q 送死
GN27D $2350
1440p 144hz唔知有無伏呢
有D想入手
新蛋?
Subtotal: HKD$2,349.99
Shipping: HKD$219.54
Budget $5000-10000
4K 少打機 主要文書睇下Netflix 有時連下MacBook 用
去過中央田問LG 27uk 系列會遲d 出新被取締
呢個budget 仲有咩4K mon 高性價比推薦?
U2718Q

都有諗過Up2718q
有budget UP2718Q幾好 真HDR
我都諗緊屌唔屌VIOTEK GN27D
U2718Q無限換mon地獄
轟 轟 轟
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞