[#Mon#Monitor] 電腦螢幕集中討論#22

1001 回覆
5 Like 1 Dislike
你係邊買?
旺角電腦中心sam’a technology
琴日落黃金同高登睇話LG 27UK600全場冇晒貨,咁好賣咩?
可加多一千上27uk850 有可調校支架 喇叭 USB type c

唔洗HDR 可以27UD59

或者EW3270U 有域色域
出左新款 27UL600 香港未返到貨
想問下144hz揀1080 定 1440依個問題,
依家個mon benq xl2411z, GPU rtx2080
budget 5000樓下
諗咗幾日都決定唔到買邊個型號,有睇晒啲中英文link
我打機主要係打dota, 其次係CSGO, 兩隻都係高ranking咁玩, 咁好自然我應該揀偏向1080p 240hz個面
但係嚟緊幾隻 AAA games我都會玩, 感覺上用1440會爽啲
但係用1440好難keep到會有144hz,
如果用冇144hz咁玩個mon會有shuttering,所以我覺得有啲多餘
睇過g-sync解決到依個問題,但係144hz 1440p g-sync好貴
我係唔係唔應該要個少少pixel,要隻色水好嘅 144+hz 1080 mon比較好
thanks
全場得地下果間有 ,琴日入手,開心使用中
地下邊間?
電腦GAME同PS4 Pro都玩,所以想要HDR
聽日去睇睇850先
ASUS ROG SWIFT PG278Q
AOC AG271QG
Dell S2716DG
以上呢3隻 邊隻比較好
只記得有間 有benq,lg係哂入面既
幾錢入手
京東d款多好多
但冇得check死點果d就有d驚
我有d興趣買你果個型號既2k版
我覺得要大陸地址先有3年保養煩d...
一開始要運多轉
香港係咪無 27UK650 得600同850 ?
yes 新款27UL600可能有少量
呢部暫時得水貨?
見官網好似未有
想問下27吋MON1080P 最好曲面 主打睇戲/設計 大家有咩抵玩推薦?
$1500-2000
u2417h仲係唔係best choice之一
始終已經出左3年
主要用係上網睇小說/片 唔打機
遲啲會砌部新女 用2080
用咩mon好
筆直3-4千
會打射擊類遊戲多
應該揀144hz為主 定揀個2k mon
點睇ASUS XG258Q
240hz 屌唔屌得過
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞