[#Mon#Monitor] 電腦螢幕集中討論#22

1001 回覆
5 Like 1 Dislike
有冇睇過xg270hu
請問如果買27" mon,應該買1080p同2k 好呢?
主要用黎寫code多。
上網research就一半一半,有d就話1080仲係主流,你用2k mon會好blur,
有d又話高resolution緊係買高個個 我自己就怕2k mon d字會太細睇唔到。

請問有無咩推介呢?
我用緊rx 580推唔到2K mon
同埋要上支架…所以要有vesa
如果到聖誕msi mag271c Newegg / Amazon 都無平!可能買返aoc c27算
7000或以下 買唔買到34吋21:9 曲moon
2k for sure
用緊4k mon答你 唔會blur 除非你用緊個程式唔支援高dpi
字可以放大
多謝你同樓下大佬 我再出去望下先
點解賣
How much?
唉 岩岩買左隻328e9qjab點知壞左 玩ps4 係咁話無影像輸入hdmi 1.4

點慢法?我都係用呢個mon 玩落又冇乜事
買返公司 純睇文件 Word processing 公事用
家用24" CFG70
Budget 2000左右 有無咩推介
newegg 34gk950g 賣9377
見同aw3418dw差1千就好想加多少少
上埋34GK950G
可惜唔係免運費
個mon開唔到 禁制無反應 但後面粒燈有著(應該係電源燈) 咁樣係壞左個制?定其他問題
如果我ps4 唔係pro 用32吋會唔會好明顯睇到朦左
4k mon出1080p gaming模糊

之後換ps5就得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞