開始進行冒險

1001 回覆
19 Like 63 Dislike
最先一定係幸運,之後魔係想入學食女用姐,敏要嚟走佬
而家140運,升到去200
G持 諗緊好唔好學咗兩個拳殺先,因為可能有得領悟,有其他解劇情方法
感覺好久沒回過家了...先回去休息一下吧..
(回到家中)
還是家裡舒服啊! 雖然沒人整理有點凌亂...

A. 回房間睡覺
B. 清理垃圾
C. 幫爸爸上香
我都諗緊,會唔會學左先拎到高級
C
b
我覺得莫大個到,係冇解既,除非有其他劇情,情況就好似玩金庸群俠個啲咁,點樣可以同原著主角一樣學到個種武功,應該有其他方法學
照學左先,反正可以打人
一陣學咗真係卡住點算,洗髓經咩 同埋唔用得,用咗咪比人知,懷壁有罪,學咗都係唔用秘而不宣,用普通技先穩陣
作為一個孝子, 每天回家指定動作當然是幫爸爸上香啦!
你來到爸爸的神主牌前
爸爸...你究竟是何時歸西的我也不記得了...請原諒我這個不孝子...吃香吧你!
唯一遺憾的是... 你死之前一句說話也沒有留下來給我這個兒子嗎...? 一封信什麼的也沒留給我嗎....? 我作為兒子好傷心啊...

A. 回房間休息
B. 前往食堂
C. 前往大街
A
照計學左唔會卡嘅,可能有個啲要你寫返個兩本拳殺交換嘅劇情都唔定,不過而家啲技應該夠用
宜家夠技,比我就唔學住。頭先你清垃圾就可能會扔咗啲信同有隱藏信息既野
我反而覺得執野會揾到信
BTW,老豆封遺言比我地撕左
我知,執執下野可能會睇到,但呢個文風,似就咁掉哂多啲
今天也累了... 先回房間休息一下吧... 雖然屋裡有點凌亂.. 不過還是有空時再來清理吧.
(你睡了一覺)
HP+0
.等級:12 , HP300/300, MP:170/170, 已死亡次數:6

力量 :影響普攻攻擊力 20
敏捷 :影響閃避,逃跑成功率 0
魔法 :影響秘技攻擊力,魔力上限 50
幸運 :影響遭遇事件 140
防禦:20

屬性:無屬性
修為:青銅一階, 未轉職

歲數:60

技能:
連打 (中級) 技能效果: 隨機打出3-7連擊
技能點數:12

擁有道具:
初級拳殺 (稀有)
中級拳殺 (稀有)
兔肉 x2300
玄冥蛇磷片
包子 X1
野豬肉
神奇易容面具
超凡視力眼鏡
震攝威嚇紋身

裝備:
手套: 力量手套(下級) 力量+20, HP+ 30
指環: 幸運指環(中級)幸運+20, 被攻擊時有20%概率躲掉, 並回復1%最大生命值)
項鍊: 幸運項鍊(中級)幸運+20, 被攻擊時有50%機率進行格檔, 受到的傷害減半)
盔甲: 硬皮重甲 (下級) HP+50, 防禦+20

擁有稱號:
超級菜鳥 (未佩戴):死亡時不扣經驗
欺凌者 (未佩戴):進行戰鬥時免疫第一回合傷害
一雪前恥 (未佩戴):第2次遇敵全能力+50%
武術大師(已裝備)不裝備武器下進行攻擊時, 攻擊力提升30%

早上醒來!整個舒爽!現在要做什麼呢?

A. 前往食堂吃早餐
B. 早起的鳥兒有錢乞! 前往市集乞錢
C. 換個地方! 前往大街乞錢
B
一開始個封如果有得睇返就好
啱啱有寫,日後再執
又係時候搵錢
老地方! 去市集吧!
.來到了市集, 駕輕就熟, 找了個空地坐下, 放下乞丐盆, 開始行乞!
各位大爺大奶, 行過路過賞個錢唄! 老頭子我很慘啊! 早餐也沒錢吃..
媽媽,媽媽! 那老爺爺好慘啊, 我們給他錢吧!
那老頭子? 怎麼好像有點面熟... 不過應該是騙子吧! 你看他那身裝束,身穿盔甲, 又戴了一條好像頗名貴的項鍊和其他飾品, 像是乞丐嗎? 別被他騙! 騙人也不花點功夫!
路人甲經過: 這身裝束叫乞丐? 我看你還比我有錢吧! 我呸!
路人乙經過: 騙子....
(受到吐口水攻擊, HP-1, HP:299/300)
走路聲...走路聲...
金錢+0

現在該做什麼呢?

A.繼續掛機行乞
B.前往大街
C.前往食堂吃早餐
B
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞