羽絨/風褸/旅行用品討論[8][黑五後] (Arcteryx,Montbell,Patagonia..etc)

1001 回覆
12 Like 3 Dislike
我冇戴埋頂帽,覺得頸位入風

有冇巴打係香港見過呢件
我去專門店又唔覺眼

題外話
官網同Backcountry Size Desc 唔同既
一個regular fit 一個trim fit...
淨係著件打底加衛衣下午都熱
係夜晚加上我住大西北先有涼嘅感覺
我仲諗住著呢件唔洗戴頸巾添
拉埋拉鏈真係包到實
戴埋頸巾應該密不透風,過兩日去箱根睇下頂唔頂得順
多圖?
買左件MONTBELL FRENEY PARKA,
再買件MONTBELL 800羽絨著係入面,香港冬天都夠做?

入面只著件恤衫/TEE/hoodie
著左兩日atom AR 都無特別熱既情況發生
香港濕凍世界第一
放左係CAROUSELL/DCFEVER, 你可以望下
呢幾日就咁著件薄嘅長袖衫加ZETA AR都夠頂
出件beta AR 黑色S size有冇人有興趣 2800 全新未剪牌
Atom lt着m size,呢件岩唔岩s size?
我就係atom lt s size著依件覺得有d大件 可能我入面著唔多layer 你可以去專門店試下先
巴打加ig傾?
因為BETA AR 係REGULAR FIT
@Hkgoscar
我個陣剩係試左LT
不死鳥TRIM 同REGULAR 應該有半個碼差距

即係你著BETA LT S 可能要考慮BETA AR XS
收到
咁如果我atom lt着m 姐係 beta ar應該着s?
理論上係, 但最好試一試先

如果你ATOM LT M 係有鬆既, 咁BETA AR S應該岩
Thanks巴打
因為不死鳥BETA & ALPHA AR/SV 系列
ATOM AR 系列
全部都係REGULAR FIT

而BETA & ALPHA LT/SL
ATOM SL/LT 系列
就TRIM FIT
我自己覺得REGULAR FIT同TRIM FIT有半個碼差距, 你地可以試下先
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞