羽絨/風褸/旅行用品討論[8][黑五後] (Arcteryx,Montbell,Patagonia..etc)

1001 回覆
12 Like 3 Dislike
今日著LT岩哂
去到星期4為止都係著LT好時機
終於可以出動3-4日
下星期又暖返
希望今年會好似上年咁凍
1200?
而家喺秋葉原,著住件普通長袖裇衫+ montbell light down parka 都凍凍地,主要係頸位入風,搭條頸巾應該會好啲
歐洲買仲貴
星期三聽講12度
跌到單位數先爽
如果唔係晏就其實都好熱
BNS要個幾星期先運到香港
中午熱成日都係短袖
講實用性Atom LT係咪比montbell件light down好
未決定到
佢覆我啲行嘢咋
We are currently looking into this delivery with our shipping partner.As soon as they give us some information about the location of this parcel and if there are any shipping issues we will forward all of the relevant information via email.Thank you for your patience and understanding on this matter.
有無人唔介意二手衫?今年9月買,淨係去旅行著過次,好新
Mammut Chamuera HS Thermo Hooded Parka, Color:炭黑, Size:L(如beta M size 左右大), hkd 1000
Arcteryx Atom LT Jacket(無帽), Color:Rigel, Size:L, hkd 800
bf 入左好多衫唔想塞爆衣櫃
一月份會去北京做嘢
平均氣溫大約0度, Atom LT夠做?
第一次去會落雪嘅地方
如果唔係滑雪,洗唔洗特登買防水嘅鞋
著普通波鞋會唔會凍爛腳
beta sl hybrid今日出倉19號先到
佢直頭唔覆我 email同facebook dm都係
Arc’teryx Nuclei AR 同 Kappa Hoody
其實有咩分別
價錢一樣
功能差不多
你想凍死?
Atom LT 就咁著係down to 12 度. 再唔怕凍既人, 10度都頂盡.
Nuclei AR- 香港多d 機會着. 12度以下就着得.

Kappa Hoody - 香港真係要個位數溫度著會好d. 我著住佢 + 適當middle layer, down to -20 度.
謝謝
拉鍊拉到盡哂都入風!?
唔係咁驚呀 700fill power嫁喎
而家喺秋葉原,著住件普通長袖裇衫+ montbell light down parka 都凍凍地,主要係頸位入風,搭條頸巾應該會好啲
拉鍊拉到盡哂都入風!?
唔係咁驚呀 800fill power嫁喎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞