羽絨/風褸/旅行用品討論[8][黑五後] (Arcteryx,Montbell,Patagonia..etc)

1001 回覆
12 Like 3 Dislike
好虧+怕凍,準備入Montbell Permafrost Down Parka
有諗過light版但overlander好似得返細碼
依家做-10%優惠好似都ok抵

not light版著上身都幾脹
light 同 not light 保暖程度分別有幾大?
潮偉巴係第一頁有講過大約可以去到幾多度

不過比個數據你參考 Light嗰件fill weight係118g 厚版係270g
兩件同樣係800fp 但個fill weight都相差得遠
今朝係campsaver 入手Mammut Convey Tour Hooded HardShell Jacket $125.3, 直接ship 黎香港, 唔知會唔會比人cut單
直ship就唔會喇 係轉運有時會
會員買mont bell正價貨品10%off
比利時嚴重示威緊,可能有影響。我問咗bpost,佢話hope you can receive very soon
我都係咁
想問下著Montbell Permafrost Light Down Parka +patagonia torrentshell jacket 滑唔滑到雪
羽絨唔建議用黎滑雪
滑雪個身會熱
羽絨散唔到d熱氣
個人會成身汗濕晒
應該點著,唔著羽絨唔會好拎凍咩?
真係滑雪褸, 或者Montbell 3 in 1, 又或者Atom Proton LT + Beta LT Hybrid 咁.
濕曬就gg
會仲凍到hihi
Montbell有雪褸系列
我自己就裡面著件保曖排汗內衣+抓毛外套
滑雪要眼鏡/手套/雪褲。會唔會考慮喺滑雪場租成套?咁就唔使自己買一套,一年先用一次
問Sales話用佢地個apps 有9折
折完再-200
其實係,又唔係成日去滑嘅
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞