羽絨/風褸/旅行用品討論[8][黑五後] (Arcteryx,Montbell,Patagonia..etc)

1001 回覆
12 Like 3 Dislike

一件就半個月都係呢個狀態
另一件就要我唔知認證乜7 要用paypal比多次錢
個人覺得,Tui 深藍色都易襯,冇純黑咁悶,配埋佢頂帽同邊係另一個淺藍,幾sharp.
相我冇影,借圖
要穩陣出旺角買,諗住買平嘢仲要隔山打牛就會有凰險
thx 巴打

3.atom LT /AR 配左beta 理論上分別岩幾多度著呢?

LT 我底入面加衫做唔做AR 效果?

同埋 見LT 面料都輕薄 會唔會易爛?
仲未諗好買邊件
試左beta sl, beta sl hybrid, zeta lt
我其實想要格肋底有拉鍊透
但係上官網睇d 人話sl hybird 防水差
有無巴打用緊?
我又諗緊直上Beta Ar 不過香港可能好少用 重量又差d
睇體質,我atom lt + beta sl都頂到0度
好似無咩人講alpha Sv
LT 加衫暖唔暖到AR呢個問題都幾複雜
同埋你唔勾件衫就唔會爛
你唔係行雪山/滑雪 唔洗考慮sv啦 件野好多功能同厚料

我有一件,心得黎
我都有件,其實我覺得都幾暖
啫係唔需要大加 一到兩件 令到個人都唔會腫脹嘅程度

因為AR 怕平時著會太熱 LT就岩岩好
又唔想買多件AR 去旅行
始終小用

旅行打算最盡都係0度左右嘅地方 唔會太極端去到負

爛依個問題就睇係大家平時日常用 會唔會都易整爛
例如人多逼一逼 擦過啲硬物,俾野輕輕勾到
件野唔勾都無事

至於atom AR 因為我未送到黎做唔到比較,我fd有哂兩件,佢話起碼暖50-100%
因為佢本身都厚料, 加上又擋風, 我諗十度打上應該難唔到SV
咁想開 香港天氣 會唔會好小用到 AR?
我自己真係一件lt就夠,上年成個冬天唔覺凍,買左件r2都未著過
你唔太怕凍好難係香港著到atom AR
唔好處就係衫袖長,衫身短
想問Patagonia r2 最平會賣幾錢

今年bf 得25% 落唔到手
上年年尾買80蚊
點解今年咩優惠都冇
80我入手了
the-priory收到/ 未收到貨既手足可以揮個手?
等轉季時折上折,我都係$80, 不過最近好多網都冇賣Patagonia
話時話,我又唔覺R2好暖
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞