羽絨/風褸/旅行用品討論[8][黑五後] (Arcteryx,Montbell,Patagonia..etc)

1001 回覆
12 Like 3 Dislike
其實我只係覺得colum d野唔值個價,唔係覺得佢渣,佢有折既話其實我覺得ok
咁我決定跟咁多次巴打意見買montbell la
montbell性價比高,同埋reecho都唔差,但好多人見佢唔係外國野就覺得廢
巴打識貨
Reecho真心唔差。cutting又fit

冇撚有錯,岩番香港人身形,價錢又公道

唔似patagonia果d長到當裙著
同埋其實佢d技術適合番香港,外國果d有時太over,香港又冇雪山又冇極限運動
個人覺得gtx都唔係咁岩香港用,香港太濕
剛剛收到貨件beta ar,
想問下如果想燙平 因為好多摺痕
係咪隔層布料 可以低溫直接燙?
如果atom ar/lt 一樣?
我唔識架 我都係黎取經
千奇唔好燙
咁請問fleece 買邊款好
同埋點解係咪fleece 好似好多衫都有毛毛
隔塊布都唔得?
上網睇話較個燙斗warm and no steam 就可以?
話明fleece緊係有毛毛
我淨係有r2,其他唔清楚
窮撚得好少衫,最好都應該係patagonia
Reecho印象中好似係香港brand嚟?
佢啲料係高汁,價錢相宜,但啲款真係麻麻哋
係香港brand
外國d大牌件件都咁撚貴,負擔到固然好,有d人負擔唔起既其實reecho係其中一個選擇
見佢冇咩傳宣d門市又唔顯眼,係到吹捧下支持下香港牌子
利申:非打手冇收錢
除非你肯定100% 知自己做緊乜野, 否則千期唔好熨.

https://www.ifixit.com/Guide/How+to+Iron+a+Waterproof+Jacket/24191

支持
之前tvb有個上珠峰嘅節目都係佢哋Sponsor
留名睇結果
但唔係所有有毛毛都係fleece 黎(?)
點分
你講天與地 果次王德斌其實好可惜,始終佢年紀大,佢自己都話如果後生20年可能已經上左頂
今年reecho都贊助左4條友上珠峰頂,所以香港牌子其實唔係想像中咁渣
fleece中文係抓毛(?) 我當有毛既就係fleece黎嫁啦
都係一個種類黎姐,好似羽絨咁
冇印象咩名喇 我都係咁啱知道呢個節目,我唔睇tvb好多年
有意black s
應該係呢個,幾個麻甩佬爬雪山,幾條女落天坑
呢個幾好睇
點睇marmot?
有無soft shell 推薦?
有無人買左PRIORY 仲未到貨
有意black s
https://t.me/kinc813
聽日開始可以攞返件Atom出嚟著 但過幾日又熱返
聽日開始可以攞返件Atom LT出嚟著 但過幾日又熱返
我都係上年去NZ 見到有, 無折就少少貴.. 岩岩BF 買左件
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞