羽絨/風褸/旅行用品討論[8][黑五後] (Arcteryx,Montbell,Patagonia..etc)

1001 回覆
12 Like 3 Dislike
佢果d野其實冇d人講到咁差,只係佢個價錢買到d更好既野
佢一件fleece都一千幾百啦,點解唔買p記
有冇人鐘意英國牌子montane
我想買佢件power up hoodie
下星期14度可以試下新衫
好嘢,前日試咗,應該勁透氣花乾,但我已有4件fleece啦
新蒲崗有戶外用品開倉,見有haglofs 同 marmot hardshell
https://www.marmot.com/knife-edge-jacket/31170.html 呢見gore tex 唔過一千
Marmot pre-cip 好似590? haglofs goretex就千幾到兩千幾
仲有啲fleece
你件乜softshell?有啲厚嘅好防風,旅行用一般頂到,最緊要有帽
我有5條行山褲,全部都係montane,好正
仲有件wolf jacket fleece,買完未着過,準備今個冬天着
columbia 啲嘢唔算差,不過香港個價錢真係搵笨,係美加價錢平民化好多,好似gordiano 咁咋嘛,佢有件
https://www.columbiasportswear.hk/item/1798254 買5999
呢個價錢可以買phd k series 專業登山羽絨,人哋用1000fp
https://www.phdesigns.co.uk/rondoy-down-jacket-k-series?osCsid=oa3a39m0mf6i396c3q1r0797j7
columbia 同 TNF日出埋啲550,600fp 羽絨呃飯食,都有人買因為有名氣

但佢賣廣告好多,多人識,你唔熟戶外品牌都知佢名
我第一次去有雪嘅地方旅行,個時唔識嘢,專登係columbia 買咗件3合1,以為好嘢啦,點知唔夠暖,凍到仆街仲病埋
有兩件褸,好用,料足,平過不死鳥
有無softshell 褲? 你五條推介邊件?

我仲有兩條montbell未開,想揀條softshell 冬天就唔使好似而家要著虧佬褲+行山褲去冬地方旅行
請問有冇跣水噴霧介紹一下(for 非gore tex)?
我着得最多係Terra Stretch Pants,平靚正

之前起毅成買過條叫Limited Edition Dynamic Stretch Pants,佢係用Polartec PowerShield,應該係soft shell,好透氣,耐磨,跣水好勁
yahoo拍賣
香港邊度買montane 平
自己著開OR Ferrosi 褲好平好抵著
女友想買但香港無女裝賣
Montane嚟講價錢我覺得可以接受,冇Arc’teryx Haglöfs 嗰類咁搵笨柒
eastbane件atom lt 到左
s碼勁fit,又夠薄
tui色勁靚
你個網d色好靚
我個件atom ar上星期五落訂,冇幾耐就shipped
但係到依加都仲未收到
Nov 26, 2018
12:11 pm
Departure from office of exchangeBpost international
Belgium
入手左Montbell Permafrost Light Down Parka
比想像中薄身 BLBK色
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞