羽絨/風褸/旅行用品討論[8][黑五後] (Arcteryx,Montbell,Patagonia..etc)

1001 回覆
12 Like 3 Dislike
灰色覺得點
風褸係咪oversize小小好啲
唔好咁貼身
大啲可以方便加衫,手袖長有魔術貼,尾最好過pat pat,不過我係行山旅遊用,返工城市我唔著防水風褸因為比較翳熱
我之前訂左件north face resolve 2
官網就話佢防水防風
不過送到黎發現大左小小個size,正如你所講可以加衫

諗緊買唔買件mont bell 3layer gore tex
暫時都係香港十六七度著
我經priory訂咗件AR TUI, 上bpost度track,好似仲未開始寄
我都係ar tui 寄左
tui 隻藍會唔會好廢老
我frd 買左, 佢成日買d 廢老色又係買呢隻
black friday果日priroy得呢隻色,又咁平,惟有將就下
我仲係咁:

Processing by bpost:
bpost has received your parcel and will send it to the country of destination.
我個個直頭去左belgium 唔知咩料
Burton 呢個牌子點睇
有冇人係camper買野ship左啦
有冇人係campsaver 買野已經ship左啦
26號買 27號ship咗 estimated30號到
Paypal (香港credit card) + 美國屋企人地址
仲係waiting for item 點搞
我都係AR Tui
21號買 集運到咗拎埋
好彩買XS
XS都好大件
巴打乜野身形
鐘意着細件 唔好用我做標準
奉勸各位巴絲 都係試清楚好啲
Fission SV / Beta AR / Atom LT AR 都係XS
SV 同Beta 好明顯就係預你入面着多件Fleece / Atom
Atom 就啱啱到hip位 其他人應該會覺得細件
但我覺得Just fit 夠位着到Base Layer / 長袖Tee
全部Size Prefect
唔會好短咩
小小 但我接受到
大一個碼就太大啦
我有件Rigel Atom LT 無帽 Size L 想放,淨係去旅行著過一次,有無人有興趣?
手套我用佢.
想知campsaver 係咪可以直接ship 黎HK, 因為我見shipping 有Hong Kong 選擇, 但運費係TBD
而家好似又有30% off 同埋10% off code
牌子冇問題,我以前都買過幾件goretex jacket, AK 系列會靚D,但始終係snowboard嘢,cutting都偏濶大
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞