羽絨/風褸/旅行用品討論[8][黑五後] (Arcteryx,Montbell,Patagonia..etc)

1001 回覆
12 Like 3 Dislike
要買heat tech, 羽絨好快d 買
香港人一聽到話會凍就會瘋狂購物了
尋日買左超極暖
個個都拎住一盒
我都係買黎去日本
香港真係有咁凍咩
著件nike pro都著唔到多兩件衫
上個月應該仲齊款齊碼
香港人唔到最後一刻都唔會買
我用EA個號碼CHECK香港郵政, 咩資料都冇
定d 我同你一摸一樣
定d 我同你一摸一樣 +1
Ultra warm 做特價 平左30
早半個月前買要199
本身想買mont bell件中厚手
但一件mont bell買到兩件ultra warm
女友上年去韓國負十幾度都話ultra warm 可以
當然個面佢都著好多衫
我ULTRA WARM同mont bell件中厚手各買咗一SET
係香港試下效果先

BTW,我諗正常行街可能ULTRA WARM仲暖D,但要滑雪之類要睇埋透氣
Mont bell果件我無摸過上手
我淨係摸過件ultra warm都覺得熱
香港我都唔會著到
天氣凍我最緊要係隻手
兩度我隻手都冰曬
普通冷手襪已經唔得
EAxxxxxxxxBE 果串 barcode可以喺邊度搵到?
岩岩係大阪返黎.......真係日日都15度左右....算幾暖, 同香港15度兩回事黎
入面只係著一件行街長袖衫就夠.....日頭連LT都唔使點著.......
係夜晚10度左右先著.....
我應該係唔怕凍個類人黎....
日本好多地方連雪都未落
好多滑雪友要改地方
話說我去咗試Beta SL shell Jacket同埋atom lt,但我2件着哂上身,兩件都係覺得m size岩我 其實正唔正常?定還是如果我atom lt係m size, Beta SL應該要買S size?
大家都係trim fit, 點解件beta sl 要細一個碼
忽然有d困惑 咁姐係兩件都m size都ok
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞