Nikon 討論/貼圖區 (7) Z陸無人理,Z柒等減價

1001 回覆
5 Like 2 Dislike
泥坑post好似無乜人討論既
其實z6同D750算唔算同一個級數嘅機
價錢唔係
如果佢開價一萬,應該大把人要
Z7同Z6我都覺得響性能上只係同D750對位
而Z7改放D850 sensor
所以佢地定價的確係過高,有唔少國家已經好快
自動減左
我覺得係對焦好少少既d750?佢地對焦system都話係高左一級既
睇左好多review z6同z7 嘅AF都係麻麻
影sport 同wildlife 都唔夠DSLR好
不過z6 拍片好似幾好 比nikon單反好好多
再減下價 同加埋 Eye AF 都可以諗諗
影sport / wildlife係短時間內都唔會轉 z6 / z7
一黎對焦唔夠快
二黎無乜z mount tele 鏡
上個月去左斯里蘭卡影動物

生態/運動應該好難上無反住,就算係AF叫好既SONY其他都係,始終個可靠度仲有距離
上面有人提「對焦好少少既d750?」
我會覺得因為AF-C太差,Z7/6最多只可以係D5xxx系列級數,雖然單點AF-S可能好過單反,同埋全屏AF點
不過你講拍片的話,無反當然有生天優勢
nikon 對焦成日迷焦

我以為你賣晒
而家呢講D850都算無敵 咩題材都應付到
不過試完z7又覺得D850真係好大好重
開工都還好 一早接受左
但係平時自己去玩就覺得好煩 好攰
只係見無乜人出相,所以我都少出

呢到d人主要對風景有興趣
我早幾日出左個建築相post完全無人理,得負評
你用緊邊個組合有迷焦?
D850 小黑七 影飛果啲成日咬唔實
用乜野setting?
同埋點迷焦法?
定其實係你自己個SS 跟唔上
生態其實應該係N記主打客群黎
不過會響連登回覆既人又多數未去到嗰個年齡層
今日碌左去日光影相,負3度部機凍到手痛
咁既組合都迷?
你應該試吓搵部D90插支AF-D 70-300去體驗吓
下星期拎部D750 去影極光, 有冇巴打介紹d 暖包可以暖住部機?
出係攝影台咩POST 9成都負皮架啦
Z7?
d500
見你旅行都係a73 以為你轉晒
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞