Nikon 討論/貼圖區 (7) Z陸無人理,Z柒等減價

1001 回覆
5 Like 2 Dislike
咁又係
岩岩發覺影啲野好黃
然後tune 返白平衡開心好多
Z7 開始減價!

今日問過full set 32800
可用信用卡
之前MK X成D人先話起碼新年後先會減
而家咁快減,睇黎真係無人買Z7
依度個個都話新機邊有咁快減
a7R3淨boby 18k, Z7賣咁貴有幾多人買
850想入支70-20 2.8
要畫質應該揀小黑七定龍仔g2好
850想入支70-200 2.8
要畫質應該揀小黑七定龍仔g2好
小黑7 當之無愧嘅地上最強
龍仔都夠做
小黑七係冇得彈但係貴一倍
我驚龍仔頂唔到個解像 仲考慮緊
小黑7有買貴無買錯 但事實依家都唔貴
水貨應該唔洗15k
我1年前買個陣 水貨都係16k
我當時>20k買都覺得值
始終牽涉AF同VR,原廠係有叫座力過副廠
應該9成買家都係本身有N記body同成手鏡既人
其實我預左佢會不斷減,但係Z7新出嗰時貨量少,d舖又講到第二批貨要十二月一月先有
衣家減千幾應該姐係大貨到左
有對比下顯得Z7更貴, 就算本身NIKON用家有幾多個會而家買
點都等佢再平D先買
其實就一直想買
但佢S LINE唔爭氣, 佢一日未出個幾支鏡, 一日都唔會出機
話唔定等等下等到下部Z旗艦機
無錯,一等就不如等下代機
Z7 Z6始終手感控制同firmware都唔成熟,鏡群成形嗰時如果roadmap唔delay太多可能兩三年內,到時一定會有勁d或者spec準d既Z系body
另一個考慮係衣家已經減到超抵玩既神枱機D850存在
龍仔
我用緊,你再睇下網上review 根本無咩分別
肥花龍仔六年保先$7200
其實就係佢柒既
如果佢今年或者2019上半年出到1430, 50 1.2呢D鏡
我或者會俾佢引誘到出機

而家好呀一日未出到D鏡一日都可以唔駛出機, 應該等到下一部Z
d850 貴過a7r3, 不了
e mount 超廣而家出到好多勁鏡
爭70 200同長炮副廠
巴打都係850?介唔介意比啲相我參考下
追body係敗家
但我又頂唔順xt-20同d800e

極想入手 Z7

預計下一部3年後出
我都唔知買唔買好
其實佢點都會跟大隊出8K拍片, 係咪真係3年後先出新機呢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞