Nikon 討論/貼圖區 (7) Z陸無人理,Z柒等減價

1001 回覆
5 Like 2 Dislike
我自己就2支都玩過 實際真係好大分別
不過如果你唔考慮重量 對焦速度 只睇畫質
咁你的確可以揀龍仔
我又唔覺得下一部要3年啦...
旗艦既話可能就要既, 但就咁新一部我覺得1, 2年應該就有
3年中間完全真空無新野唔係掛
收到晒,慳返嘅買g嫂
70200仲用緊馬仔APO EX DG OS, 後勁凌厲
輕好多,對焦快好多?
我用D500 用afp 都感覺無以前玩無反咁快,所以都無咩感覺
靚過支24-70 F2.8
拎黎影花好正
支70-200 影花、影馬真係正
不過打雀弱啲
龍仔個vc 玩video 必備。。。明顯大勝。。當然純攝係差d 對焦
我用d500 加afp 70 300
個對焦同畫質好滿意了。。
雖然手頭仲有枝150 600
畫質銳d,不過真係好撚重
到時可能6千萬先係旗艦 再出2千萬,4千萬
所以支70-200 真係好抵買
咁搞笑你地D對話完全無交集
一個講緊小黑7好正, 一個講緊小黑7根本唔抵玩
d800e 有咩問題?
咪係, 我仲用緊百八姨
佢應該用開X-T20鍾意個form factor,見到Z7有D850既resolution同DR姐係好過/平手D800E,所以想兩者二合一
另外佢亦可能手上有唔少F mount鏡,Z body可以FTZ用AF

所以Z body的確係有客群,問題係Nikon可以出得柒少d
當打和啦super,如果指明邊支邊支好d就會互屌
事實上N記正廠比副廠唔抵用係幾常見既事,不過小黑七呢隻個級數超出晒平時正廠平均表示值
G2啱啱先要搞firmware先叫響FTZ用到,第時其他body包括F mount都無保證
另外手感呢d又係好緊要
不如小黑六
用緊小黑6
真係從未考慮過上小黑7
有幾多個小黑6升左小黑7
認真wo... 今日我用完枝d850 + 24 70 最新個代,不外如是。。追焦甩唔少,iso 6400 已經好多沙。。。完全吻合studio comparison 結果,咁d850 係好過800e , 不過80分同75分之差lor...差過我用過ge a7r2,r3
師兄 講得岩
其實我等左nikon出無反 由a7開始等
d800e重 同埋冇電話remote
自拍好難對焦

z7 +kit 我已經夠用
仲可以俾我玩下福仔
用番d F mount鏡
6400都起沙?!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞